Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... STOP LOPOVLUKU ......!
Našli su temu koja može da traje par mjeseci...dok kaplje lova iz budžeta.
da izborima moza doci do promjena...kriminalne vlasti i njihovi uhljebi bi izbore proglasile nelegalnim...samo revolucija uz zakone o porijeklu imovina penzija i diploma...izabrati jednog predsjednika ako treba i nekog obicnog stanovnika zimbambvea ili ruande...ukinuti sve stranke i smanjiti administraciju za 80%...
Tačno sve! Ali kako kad Han i Vigemark traže još akcize na struju, Incko zabrinut za izborni zakon, Mogerini vidi napredak ka EU, domaćim plaćenicima dobro...isti oni postavljaju svoj kadar u policiju, sudstvo, inspektorate, medije i nedodirljivi su za pravo i pravdu! Strateški osmišljeno da nas opljačkaju, da peru prljave pare ovde, guraju nas u dužničko ropstvo, a narod da se ZLOPATI.
Sjetimo se silnih plakata i photoshopova
Smore vala previse sa kampanjom
Skratiti svakako.Muka mi od pomisli na sve to skupa
Sam protektorat je besmislen u celosti, pa su, shodno tome, i sve pojedinosti besmislene. Kao da si ušao u pogrešan tramvaj, ali čekaš da izađeš na pravoj stanici. Sve je paralizovano godinu dana pre izbora i godinu dana nakon izbora - a to je polovina mandata. Ljudi mogu, svi od reda, da glasaju za varijantu A, a onda dođe Visoki Predstavnik i nametne varijantu B.
Bilo bi pozeljno kad bi imali kao sto imaju moderne drzave to da se bira vise kandidata i koji kandidat iz odredjene politicke partije bude imao veci broj glasova da ide u drugi krug i da se iz drugog kruga odluci ko ce biti predsjednik.
@majstor7658 Predsednik čega?
kako sad da glasam za cvaju? Ili će nam morat dignut dnevnicu za glas barem na 30-40 KM?Hoće li me iko vidit sa tom tehnologijom?
Drugi primjer. Za transparentnost na birackim mjestima treba navodno 13 mil. Mada je navedena cijene daleko previsoke! Providna kutija za listice(pola srednje pola velika velicina, orosijek max 50km sa pdv x 5400 = 270.000 km! Potrazite na ebay! Otkud njima one cijebe neznam!?!? Listici qr-Codierung ili barcode max 0,10 km x 2,5 mil glasacki listova = max 250 000 km!?!?
Dalje, w-lan-kamera u hd(!!!) max 60 km x 2 x 5400 = 648 000 km, scanner moze preko mobitela. Treba se samo jedna zatvorena app napisat i na ca 10000 registrirani mobitela instalirat. Njima treba internet i to je to
Racunare ima u centrali. Te treba samo osoosobit ili neka se kupe 10-15 novih = max 20000 km Jos po koji printer koji scennira i eto preliminarni rezultati do najkasnije 21h. Izgleda da hdz i snsd sire lazne informacije o nekim famoznim troskovima samo da se ne uvede transparentnost na izborima. Sjetimo se lopovluka u Stolcu i Srebrenici. Makar su sdp, df, sda, sbb, sbih uvidili da se lopovluk mora konscno ukinut
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sta serete ..kod je izborni proces cijelu godinu , evo oko 30 godina imamo izborni proces --FUJ
posmatrači za kutijama na aparatima
Treba to skratiti na 30 dana .... 90 dana je puno...
Skratite ga !, zivi bili !!!
Hvala Bogu, pa napokon je krenula inicijativa o preispitivanju pitanha gl. grada BiH, gdje će se krenuti u inicijativu, da se ponovo bira gl. grad, te da će se tome pristupiti ozbiljno i da to možda više neće biti Darajevo. Hajde vala i vrijeme je bilo.
neka bude foca glavni "grad"
Kada elektorski sistem odabranih elelektora ili osoba koje donose izborne odluke (vrlo izvjesno dozlaboga ispolitiziranih) ili sistem razlicitih etnickih izbornih pragova, bude prisutan u europskim principima i standardima, onda ga predlazite gospodo.
...Elektori bi bili multipliciran jako ispolitiziran CIK, dok je etnicki izborni prag legalizacija genocida, ratnih zlocina i etnickog ciscenja, pa sve dok je Anex 7 aktivan o tome nema govora. O diskriminaciji da ne govorim.