{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje suđenje u predmetu Mijo Grgić i drugi

F
22.12.2010. u 08:35
0
0
Počinje suđenje u predmetu Mijo Grgić i drugi
0
Počinje suđenje u predmetu Mijo Grgić i drugi
Početak glavnog pretresa pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Mijo Grgić i drugi zakazan je za danas, najavljeno je iz Suda.
Sud BiH potvrdio je 13. septembra optužnicu u predmetu Mijo Grgić i drugi, koja optužene Miju Grgića, Adisa Abaza, Adnana Selimića, Adisa Sejdića, Ermina Sejdića i Jasmina Džanića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Husnija Mušić optužen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

U optužnici se navodi da je optuženi Mijo Grgić, zajedno, sa njemu poznatim osobama sa područja Kraljevine Holandije, početkom marta 2009. godine, organizirao i rukovodio zločinačkom organizacijom, osnovanom radi neovlaštenog međunarodnog prometa opojnim drogama (“speed”, “ecstasy” i “kokain”) kao i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Ostali optuženi, Husnija Mušić, Adis Abaz, Jasmin Džanić, Adnan Selimić, Adis Sejdić i Ermin Sejdić, postali su članovi organizirane grupe, a sve radi sticanja protupravne imovinske koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: