Sud BiH
0

Izjašnjenje o krivici u sudskom predmetu Adis Abaz i drugi

FENA
Ročište za izjašnjenje o krivici u predmetu Adis Abaz i drugi pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu zakazano je za danas, saopćeno je iz tog suda.

Optužnica u ovom predmetu tereti Miju Grgića, Adisa Abaza, Adnana Selimića, Adisa Sejdića, Ermina Sejdića i Jasmina Džanića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlaštenog prometa drogama te prometa oružjem i vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe.

Husniju Mušića optužnica tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa drogama.

U optužnici je navedeno da je Mijo Grgić zajedno s njemu poznatim osobama s područja Holandije početkom marta 2009. organizirao i rukovodio zločinačkom organizacijom osnovanom radi neovlaštenog međunarodnog prometa drogama 'speed', 'ecstasy' i 'kokain' te radi neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Ostali optuženi: Husnija Mušić, Adis Abaz, Jasmin Džanić, Adnan Selimić, Adis Sejdić i Ermin Sejdić postali su članovi organizirane grupe, a sve radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.