|

Optuženi u predmetu Milorad Birner i drugi izjasnili se da nisu krivi

Optuženi u predmetu Milorad Birner i drugi izjasnili se da nisu krivi
0
F
FENA
19.11.2010. u 15:17
0
komentara
0

dijeljenja
Optuženi u predmetu Milorad Birner i drugi izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Milorad Birner i drugi Milorad Birner, Ibrahim Šefitagić, Ranko Đurović i Božidar Vukotić izjasnili su se da nisu krivi.
Optuženi Indira Muslija i Slavenko Kočević nisu se pojavili na ročištu.

Sud BiH potvrdio je 6. septembra 2010. optužnicu u predmetu Milorad Birner i drugi, koja optužene Šefitagića, Birnera, Đurovića, Vukotića, Musliju i Kočevića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Šefitagić, Birner, Đurović, Vukotić, Muslija i Kočević optuženi su da su u periodu od 27. februara do 12. aprila 2010. (Ibrahim Šefitagić kao organizator i rukovodilac zločinačke organizacije, a ostali optuženi kao članovi organizacije) vršili međunarodnu prodaju, prijenos, prijevoz, držanje, posredovanje i promet opojnom drogom "marihuana - skank".

Optuženi su, kako se navodi u optužnici, drogu prebacivali iz Crne Gore u BiH radi prodaje na području BiH, a sve radi sticanja finansijske koristi.

U optužnici se dalje navodi da su optuženi stupili u kontakt s drugim njima poznatim osobama iz inostranstva uz čiju pomoć su, u više navrata, organizovali nabavku i krijumčarenje opojne droge u BiH te dalje organizovali preprodaju i rasturanje droge na području grada Sarajeva i šire, saopćeno je iz Suda BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.