|

Indira Muslija i Slavko Kočević izjasnili se da nisu krivi

Indira Muslija i Slavko Kočević izjasnili se da nisu krivi
0
F
FENA
29.11.2010. u 11:24
0
komentara
0

dijeljenja
Indira Muslija i Slavko Kočević izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Milorad Birner i drugi, Indira Muslija i Slavko Kočević izjasnili su se da nisu krivi.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, 6. septembra, optužnicu u predmetu Milorad Birner i drugi, koja optužene Ibrahima Šefitagića, Milorada Birnera, Ranka Đurovića, Božidara Vukotića, Indiru Musliju i Slavenka Kočevića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama.

Oni su optuženi da su od 27. februara do 12. aprila 2010., Ibrahim Šefitagić kao organizator i rukovodilac zločinačke organizacije, a ostali optuženi kao članovi organizacije, vršili međunarodnu prodaju, prijenos, prijevoz, držanje, posredovanje i promet drogom marihuana-skunk.

Optuženi su, kako se navodi u optužnici, drogu prebacivali iz Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu radi prodaje na području BiH, a sve radi sticanja finansijske koristi, saopćeno je danas iz Suda BiH.

U optužnici se dalje navodi da su optuženi stupili u kontakt s drugim njima poznatim osobama iz inostranstva uz čiju pomoć su u više navrata organizirali nabavku i krijumčarenje droge u BiH, te dalje organizirali preprodaju i rasturanje droge na području Grada Sarajeva, Istočnog Sarajeva i šire.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.