Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
110000? gdje ste bili za vrijeme rata...mogli smo kinu pregazit
pa tokom istorije uvijek su jedni otimali od drugih. pitane samo u kojem istorijskom trenutku se zaustavih da podrzis svoj argument. kolega Yeah se ocito zaustavio kod kralja aleksandra i njegove agrarne \"reforme\" (otimacine). ovi danasnji periguzi bi se zaustavili npr. negdje u 1800-toj, jer im tako odogovara. mozemo ovako ici u nedogled. ljudi, okrenite se sebi i svoji problemima. napravite sebi zivot boljim, pustite se supljiranja. samo nered pravite.
Ma banda samo ništa više.! U Tuzli nemoraš ni otići na komisiju bitno je da tvoj neko da onom nekom onoliko para koliko su ti poručili da staviš u kovertu i evo ga RVI sa skoro pa svim primanjem.. A tako je sigurno i u cijeloj BiH bez obzira jeli u pederaciji ili republiki svinjskoj..
Ne da samo treba izvršiti reviziju nego treba i izvršiti izmjene zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica jer taj zakon nije moralan prema svoj boračkoj populaciji a ni prema ostalom stanovništvu naroćito nezaposlenim .
A šta se ti pataš Hrvata.?Govori u svoje ime a ne u tuđe.Koji je to tvoj pašaluk? Vozuća? Ozren?Uh izvini ona je u Federaciji.
Ma šta ti matereti prićaš o gruntu i ko je koliko imao zemlje.Čuj Srbi posjedovali 70 %. Otkud ti taj podatak,jel ti to Karađa iz Haga došapnuo? Prvo jedini tačan podatak je da je 51 % teritorije BIH bila društvena svojina tj. vlasništvo a danas državna. Drugih podataka o nacionalnom vlasništvu nema a i na mnogim mjestima poslije drugog svjetskog rata gruntovnica je uništena i ne postoje podaci o vlasništvu .Onaj dio gruntovnice koji je spašen od tadašnje ideologije (sve je narodno) je veoma slabo održavan a naknadnim priznavanjima uzurpacija društvenog zemljišta sa dva svjedoka i šumarom su se mnogi domogli zemlje koju nikad nisu posjedovali.Isto se dešavalo i sa tzv.kmetskim selištima koja su oduzimana od pravih vlasnika a davana soc. slučajevima.Bilo je pokušaja od SDS-a da naprave kojekakve nacionalne karte pa kasnije i od strane drugih stranki ali bezuspješno jer je cijela BIH bila toliko izmješana.Ni danas kada se vrši digitalizacija tih podataka nije moguće izvući pravo stanje.
Kažu da će nastaviti sa ratom istovremeno protiv Srba i Hrvata, do zadnjeg invalida i Zlatnog Ljiljana i dok ne padnu na sarajevski pašaluk...
Interesantno Kutiljerovim planom EU je dala 44% BiH muslimanima iako gruntovno nisu posjedovali ni 20% vec im je EU toliko dala procentualno koliko su etnicki zastupljeni sto je idiotizam.Ako se 3 etnicke zajednice gruntovno razgranicavaju ond ase radi po mjerilima koliko koja etnicka zajednica posjeduje sveukuppno grunta .A Alija I nije prihvatio nit taj ogromni poklon EU na racun uglavnom Srba koji su gruntovno posjedovali blizu 70% grunta BiH. Alija potpisa pa na nagovor Am.ambasadora odbaci potpisano,progalsi muslimansku mobilizaciju ubi Srbskog svata u sred daan Sarajeva ubicu Celo odlikova i igranka je mogla da zapocne.Neverovatno je da Amerikanci nisu CAK muslimanima dali 44% koliko im je EU davala vec muslije na kraju dobise cijeli frtalj 25% grunta i pricu za maloumne o \"cjelovitoj nezavisnoj BiH\".hehehheheeee Alo baaa muslije sta kazete??
Prica tako Lord Karington s Alijom I.,ubjedjuje ga da Alija prihvati kompromis...koji je predlozila EU planom zvani \"Kutiljerov plan\"... Kaze ALija: -Mi cemo se boriti... -Pa kako ,slabiji ste,ovo,ono....kaze Karington. -Mi cemo se boriti ,kaze ALija..... I tako ,odlucio ALija da \"zrtvuje mir za suverenitet\"...
Komisija: -Vaša hrvatska jetra se regenerirala, nemate pravo na invalidninu. Korisnik Mate Matijašević: -E, ali mi fali i pola hrvatske slezene. K: - Dobro, 90%. Idemo dalje. Slijedeći! K: - Pa, Vi Mujo Mujiću izgledate sasvim dobro. Dapače, čak šta više. - Kako, pa imam C hepatitis? Nakon ranjavanja 1993. sam primio zaraženu krv!? K: - Hajde, stavićemo Pegasus na esencijalnu listu. Nemate pravo na invalidninu.
ima dzabe kod branetove mame
Ovdje će doktori najviše profitirati, a moguće je da poslije ove revizije bude i više boraca i invalida nego sada.
ma sramotno od bh nek se goni u mater vise narod ce pocrkat dok oni nesto udijele
lijepo lijepo a kad ce isplata tih bijednih invalidnina
sve sto je napisano je ok! medjutim ko ce tim ljudima nadoknadit stetu prouzrokovanom revizijom, onim stvarnim borcima i invalidima i koja ce trajati jednu i pol godinu.