Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...biće dvorac :)
mhmmmm kako za koga! :D
commy cik pogodi ko mi je dao "palac dolje" (cuo sam da se to tako ispravno kaze na ovom forumu)?!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Napokon, meni jedna od najljepsih gradjevina u Sarajevu.
Muzej je uništen i nije nigdje prebačen, ali ima svoga direktora "na budžetu". Meni je to malo šega. Francuskoj je jako drag projekat - licemjeri, sjetite se Miterranda i sve vam je jasno... Zamjenik gradonačelnika "grada" koji je zapalio muzej je u komisiji za njegovu obnovu... Nadrealisti su mala maca...
Obožavam ovu građevinu... I ovako oštećena, ali prekrivena bršljanom ima dušu i ljepotu..
Pa bolje da su kakvu fabriku otvorili.
Mnogo su ljepša ova europska imena starih zdanja u Sarajevu.
neko od kravatasa gleda damira niksica :D
Uporediti arhitekturu ove zgrade i "hamama" za koji je masa napisala "prelijepo?! :) Steta je samo sto nema pravih vlasnika pa da pravda bude zadovoljena kao u varsavi gdje su morali jevrejima vratiti zgrade ili isplatiti ogromne sume za odstetu.
Pa i ovdje vraćaju, ali samo Islamoskoj Zajednici.
Pitanje je da li ce ikada doci normalno vrijeme pa da se taj dio istorije "pravedno" odradi. I zgrade koje su pripadale pojedinim vjerskim zajednicama su gradjene na grbaci naroda ili je neko dekretom to obavio. Kad se odvoji religija od drzave bice pomaka ...ako se odvoji? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Amir Vuk Zec Kokoška Čudnovati Kljunaš......
Cim se uredi ode on u ruke jednog od clanova predsjednistva.
Lijepo, stvarno lijepo :) .
Što ne kažete ko ju je srušio..............izdrkana svetosavska paščad s brda - BRĐANI
napokon,još kada bi se našla kakva sredstva za obnovu žičare i bob staze to bi bilo nešto...
samo kod nas muzeji lice na vile
Hoću da se uselim tu :D
tako su ove nase izbjeglice mislile od svakog objekta kojeg su zatekli, a da je useljiv i za zivota, zauzeli! sad ih ni vatrom ne mozemo otjerati!
hahahhahaha, @pomalo ba , rado bih da živim kao izbjeglice :p
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A naravno ovo ne finansira TIKA, oni isključivo finansiraju izgradnju i obnovu mekteba, džamija, medresa, i drugih za privredu, nauku, kulturu i sport u BiH beskorisnih objekata.