BiH
0

Počinje remont pješačkih mostova i nadvožnjaka u Zenici

ZEDA
Jalijski most u Zenici
Jalijski most u Zenici
Zeničke općinske službe koje vode brigu o gradskim saobraćajnicama u narednih četrdeset dana sanirat će tri velika saobraćajna objekta - pješačke mostove preko rijeke Bosne.

Radi se o Bilinopoljskom i Jalijskom mostu, i nadvožnjak iznad magistralnog puta M-17 i željezničke pruge Zenice – Sarajevo. Ugovorene vrijednosti ovih radova iznose oko 338.000 KM, a trebali bi se završiti za 40 radnih dana.

Radovi na sanaciji mostova i nadvožnjaka počinju u srijedu, 10. augusta, i za vrijeme izvođenja radova na sanaciji na Bilinopoljskog pješačkog mostu potpuno će biti obustavljen pješački saobraćaj.

Kako je predviđeno, radovi će trajati petnaest dana, koliko će trajati i obustava korištenja ovog mosta. Za vrijeme sanacije pješački saobraćaj će se odvijati preko mosta kod objekta Lamela i mosta Jalija.

Na nadovožnjaku će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu vertikalnu i svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju. Radove na pješačkim mostovima obavljat će konzorcij Metalno, koji čine ova renomirana evropska kompanija i preduzeća Arcon-In i Zenel iz Zenice, dok su radovi na sanaciji nadvožnjaka povjereni kompaniji Hering iz Širokog Brijega.

Općina Zenica će sa izvođačima radova poduzimati sve neophodne mjere kako bi se saobraćaj odvijao uz minimum zastoja i prekida saobraćaja u period sanacije. O naknadnim, eventualnim izmjenama režima saobraćaja za vrijeme trajanja radova na mostu, javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz gradske uprave.