{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje određivanje jedinstvenih matičnih brojeva u BiH

F
6.6.2013. u 13:21
637
17
Počinje određivanje jedinstvenih matičnih brojeva u BiH
637
Počinje određivanje jedinstvenih matičnih brojeva u BiH
Foto: Ilustracija
Određivanje jedinstvenih matičnih brojeva počet će tokom dana na svim lokacijama odjeljenja za administraciju gdje se izdaje JMB - potvrdila je Agenciji Fena direktorica Uprave administracije i podrške Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Sanja Petrović.
Ona naglašava da je u ovu Upravu danas proslijeđena instrukcija Ministarstva civilnih poslova BiH o primjeni Privremene odluke o utvrđivanju registracionih područja za određivanje jedinstvenih matičnih brojeva, koja stupa na snagu danom donošenja, 5. juna.

"IInstrukcija navodi da se odmah može pristupiti određivanju matičnih brojeva. Tokom dana će svim odjeljenjima za administraciju biti proslijeđena instrukcija kako bi određivanje matičnih brojeva moglo početi", potvrdila je ona.

Petrović naglašava da je MUP KS od Agencije za identifikaciju dokumenata i razmjenu podataka IDEEA dobio informaciju da su svi tehnički uslovi spremni za otpočinjanje procesa izdavanja JMB.

Navela je da je samo na području Općine Centar Sarajevo, gdje su smještene dvije bolnice, do danas zaprimljen najveći broj zahtjeva za izdavanje JMB koji sada već prelazi cifru od oko 1.000, a odnosi se na novorođene bebe, ali i punoljetne osobe kojima je ustanovljena greška u JMB.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: