{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje gradnja Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka

28.3.2014. u 09:59
353
10
Počinje gradnja Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka
353
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", nakon što je dobilo sve potrebne dozvole, u ponedjeljak, 31. marta u 13:30 sati organizuje manifestaciju postavljanja kamena temeljca za izgradnju Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike KCUS-a, na platou preko puta Pionirske doline.


Manifestaciji će prisustvovati donatori i prijatelji iz Kuvajta i Bosne i Hercegovine, predstavnici institucija vlasti BiH, kao i djeca koja se trenutno liječe i ona koja su završila svoje liječenje.

Tokom ceremonije, između ostalog, prisutnima će se osim donatora, predstavnika Udruženja i KCUS-a, obratiti i jedan mali bolesnik i njegovi roditelji. Izliječena djevojčica će izvesti muzičku numeru, a potom će biti postavljene i donatorske cigle kao i kamen temeljac. Po okončanju svečanosti, svi učesnici će biti na raspolaganju predstavnicima medija.Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 m², imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija sa igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe, te prostorije za Udruženje. Posebno je zanimljivo da će objekat biti u potpunosti energetski efikasan.Vrijednost ukupne investicije iznosi 1.200.000 KM. Dosad je prikupljeno oko 400.000 KM, a za završetak radova potrebno je prikupiti još 800.000 KM. Stoga i ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da nam pomognu uplatom na žiro račun 1610000038890124 ili pozivom na humanitarni broj 090 292 014.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: