{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donacija od 35.000 KM za drugu fazu izgradnje Roditejske kuće u Sarajevu

F
24.6.2014. u 12:42
63
2
Donacija od 35.000 KM za drugu fazu izgradnje Roditejske kuće u Sarajevu
63
Donacija od 35.000 KM za drugu fazu izgradnje Roditejske kuće u Sarajevu
Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović i projekt - menadžer Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" Fikret Kubat potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o donaciji 35.000 KM za izgradnju Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.
Roditeljska kuća u krugu Pedijatrijske klinike Jezero će predstavljati pansione za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje koji dolaze van Kantona Sarajevo.

Novac je donirala Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH, a bit će utrošen u drugoj fazi izgradnje objekta, za stolariju i fasadu.

Za drugu fazu izgradnje potrebna su sredstva od 600.000 KM, a Kubat kaže da su već najavljene određene donacije, među kojima je donacija Vlade Federacije BiH u iznosu od 80.000 KM.

Ukupna vrijednost objekta je 1.200.000 KM. Ukoliko sredstva budu skupljana kontinuirano objekt bi mogao biti u funkciji do kraja godine.

Svaki pansion će imati zasebno kupatilo, a korisnike će povezivati zajednička kuhinja, trpezarija i dnevni boravak.

"Proces liječenja traje od šest mjeseci do godinu dana, to je jako skupo i dugotrajno, smatramo da će Roditeljska kuća, i porodična atmosfera pomoći na putu liječenja", rekao je Kubat.

Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović je kazao da je danas potpisao ugovor jedne od donacija koja Vakufska direkcija osigurava putem donatora iz Kuvajta.

"Vakufska direkcija se u projekt uključila od samog početka smatrajući da je ovo projekt od šireg društvenog značaja. Namjeravamo nastaviti u prikupljanju donacija za izgradnju Roditeljske kuće", dodao je Zajimović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: