{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje glavni pretres u predmetu Bojan Cvijan i drugi

S
2.4.2014. u 09:12
0
1
Počinje glavni pretres u predmetu Bojan Cvijan i drugi
0
Počinje glavni pretres u predmetu Bojan Cvijan i drugi
Pred Sudom BiH danas će početi glavni pretres u predmetu "Bojan Cvijan i drugi", koje optužnica tereti za organizovani kriminal u vezi sa više krivičnih djela.
Sud BiH je 4. septembra prošle godine potvrdio optužnicu u predmetu "Darko Elez i drugi", kojom su obihvaćeni Bojan Cvijan, Sead Robović, Benan Dorić, Marko Krajišnik, LJubiša Lalović, Davor Elez, Edin Ahmetspahić, Branimir Minić, Vladimir Pandurević i Muhamed Ramić, kojima se na teret stavlja niz krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa teškim ubistvom, saopšteno je iz Suda BiH.

Pomenuta lica optužena su za organizovani kriminal u vezi sa dogovorom za izvršenje krivičnog djela u vezi sa teškim ubistvom, za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo, te krivično djelo zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo.

Istovremeno, Vaso LJubibratić, Himzo Ćato, Dejan Vukosavljević, Elvis Zlatić, Elvira Kajević, Mehmed Kajević, Benjamin Halilović, Dragan Obućina, Anes Kurbegović, Milosav Vesković, Slaviša Bobar i Mladen Mićić optuženi su za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.

Davor Mandić optužen je za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca.

Dragan Jevtović i Slobodanka Tošić optuženi su za organizovani kriminal u vezi sa teškim ubistvom, Azim Kajević za organizovani kriminal u vezi sa dogovorom za izvršenje krivičnog djela u vezi sa teškim ubistvom.

Prema optužnici, Nermin Tahirović, Admir Ahmetspahić, Vladan Parađina, Dragan Vujičić odgovaraće za organizovani kriminal u vezi sa teškim ubistvom, te za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa razbojništvom.

Milanu Mitiću se na teret stavlja organizovani kriminal u vezi sa teškim ubistvom, te organizovani kriminal u vezi sa dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi sa teškim ubistvom.

Matić je optužen i za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa razbojništvom.

Glavni pretres počinje u 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: