BiH
0

Izjašnjavanje o krivici u predmetu Darko Elez i drugi

SRNA
Darko Elez
Darko Elez
Pred Odsjekom za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH za danas je zakazano izjašnjavanje o krivici optuženih u predmetu "Darko Elez i drugi".

Iz Suda BiH saopšteno je da je početak ročišta zakazan za 13 sati.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 4. septembra prošle godine. Prema optužnici, Darko Elez, Bojan Cvijan, Sead Robović, Benan Dorić, Marko Krajišnik, Ljubiša Lalović, Davor Elez, Edin Ahmetspahić, Branimir Minić, Vladimir Pandurević i Muhamed Ramić terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo.

Navedena lica optužena su i za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo, te krivično djelo zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo.

Vaso Ljubibratić, Himzo Ćato, Dejan Vukosavljević, Elvis Zlatić, Elvira Kajević, Mehmed Kajević, Benjamin Halilović, Dragan Obućina, Anes Kurbegović, Milosav Vesković, Slaviša Bobar, Mladen Mićić optuženi su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.

Davor Mandić optužen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, a Dragan Jevtović i Slobodanka Tošić za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo.

Azim Kajević optužen je za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, Nermin Tahirović, Admir Ahmetspahić, Vladan Parađina, Dragan Vujičić za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.

Milan Mitić optužen je za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca u sticaju sa krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.