{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo trening edukatora za odgoj u ranom djetinjstvu

F
10.5.2013. u 15:45
0
1
Počeo trening edukatora za odgoj u ranom djetinjstvu
0
Počeo trening edukatora za odgoj u ranom djetinjstvu
Foto: Arhiv
U okviru aktuelne saradnje s državnim partnerima na svim nivoima za širenje pristupa kvalitetnom obrazovanju u ranom djetinjstvu, UNICEF je podržao četverodnevni trening za edukatore za odgoj u ranom djetinjstvu.
Tim od tri stručnjaka je pomogao obuku o francuskom modelu Male škole, a obuka je organizirana u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske u Bosni i Hercegovini.

Ova inicijativa izgradnje kapaciteta je dio šireg partnerstva između UNICEF-a i Dubai Cares za mogućnosti ranog učenja u Bosni i Hercegovini.

"U sredini gdje samo oko 13 posto djece ima pristup obrazovanju u ranom djetinjstvu, važno je okupiti relevantne vladine partnere i stručnjake iz oblasti ranog djetinjstva, kako bi se značajno povećao pristup kvalitetnom predškolskom odgoju za svu djecu u BiH", kazala je predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer.

Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Roland Gilles je naglasio da lekcije naučene o institucionalnoj podršci za poboljšanje predškolskog odgoja u Francuskoj, čine ovu zemlju kako ponosnom i dužnom da dijeli ta iskustava za dobrobit sve djece u Bosni i Hercegovini.

Seminaru su prisustvovali predstavnici relevantnih ministarstava, predškolski odgajatelji i stručnjaci iz Republike Srpske, svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta.

Predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH je pohvalio kvalitet radionice i naglasio ulogu UNICEF-a kao vodeće organizacije u reformi sistema predškolskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je 45 učesnika steklo nove vještine kroz interaktivnu i inovativnu obuku, te će prenositi ova saznanja i iskustva kolegama u njihovim institucijama, školama i zajednicama, saopćio je UNICEF.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: