Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav bolan Istok i Zapad?! Ovaj forum treba doprinijeti prilivu investicija u BiH! Odmah naši nešto kake "Most između Istoka i Zapada". Naši ljudi umiru od gladi, bez posla su godinama, a ovdje se spominje neki Istok i Zapad. Je*e se nama za Istok i Zapad, interesuju nas investicije u BiH!!!
Da, onda ce ti doci tip koji upravlja fondom od nekoliko milijardi, ali malo sutra. Drugim rijecima, tip ima pare, voljan je uloziti, hajde nam ti napisi ideju gdje ce on uloziti lovu, otvoriti radna mjesta, platiti u BiH porez i gdje ce svi biti zadovoljni?
Jedini nacin da privuces Investicije da budes nekako intresantan... a mi smo trenutno neintresantni tako da je ovo Istok - Zapad da se podigne intresovanje.......... to nam je jedni sansa ........
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gospodinu Bukvicu svaka cast, to je jedna ljudina, borac za svoju domovinu, bori se i nogama i rukama da dovede investitore u Bih, da poboljsa stanje u Bosni, da pomogne narodu svome. Kad bi nasi politicari bili i jedan mali djelic kao Bukvic Bosna bi bila na vrhu, a ne u ovakvom stanju kakvom jeste. Sta ces evo dosli su mnogi investitori, bilo je poziva drzavnim zvanicnicima da se pripreme projekti, je li mislite da su to uradili, naravno da nisu...i nece, jer ne zele. BBI banka okupi te ljude da dodju a to sto nasi nece da iskoriste sigurno nije ni Bukvic kriv ni BBI banka. A molim vas koji toliko znate, i pljujete na sve, koja je banka u Bosni i Herzegovini ista uradila za nasu drzavu, bilo kakav projekat navedite. ili bar pokusaj od neke pomoci.
sjedite kući i jedite govna, šta pametujete.
Lijepa gomila lopova na jednom mjestu.
koliko ce uzet bakir i zlatko, za nove kuce na poljinama. to je investicija.
Šta mislite kako je FK Sarajevo kupljeno od strane Vincenta Tana? Mislite da je, eto on kupio FK Sarajevo zbog klupske slave i historije. Daj ne budite smiješni! Mahatir Muhamed je preko SBF-a upoznat sa problemom zvanim FK Sarajevo i zatrazio je od Vincenta da kupi klub! Eto jedan mali primjer koliko je bitan SBF!!!
mislim da ni jedna investicija nece biti ulozena u BiH jer ovi nasi strucnjaci gledaju sebe i svoj dzep........daj Boze da od ovoga bude nesto pa se otvori koja fabrika za obicnog covjeka smrtnika......
Kako si glup. Zasto su investicije na zapad dosta malene u odnosu na snagu trzista i radnu snagu? Zato sto su skupi, zato sto imaju hrpu regulacija i zato sto se nije fleksibilno, tacnije teze se potkupljuju. BiH je idealna za investitore. Ovdje kad bi recimo dosao Mercedes i ulozio u jednu fabricetinu i platio radnike po 500 eura, placao prekovremeni rad, Mercedes bi profitirao iz vise razloga, a radnici, radnici bi imali za 30% vecu produktivnost nego bilo gdje u EU.
pa bolan nebio o cemu sam ja ovdje pisao,citaj izmedju redova cccccc i ti nasao da kazes nekome da je glup,pa imas li ogledalo,pogledaj seeee,nisam rekao da Bosna i Hercegovina nije povoljna za investitore nego sto nasi lopovi i STRUCNJACI ne znaju prezentirati to na pravi nacin i hajd voz baaaaa
- zasto se izbjegavaju posjete Berlinu, Minhenu, Parizu, Rimu, Beču za sklapanje poslovnih aranžmana --------------------------------------- To ne trebas pitati domacine, nego investitore iz tih zemalja. Recimo trebas ih pitati, zasto je BiH sigurna za silne investicije u banke, a nije sigurna za zapadne investicije u fabrike i drugu vrstu radnih mjesta? Zasto je BiH sigurna Austrijancima da uloze u Hypo Alpe Adriu, a nije sigurna da uloze lovu i znanje u Bjelasnica sportski centar? Zasto je BiH sigurna Svabama da uloze u Sparkasse banku ili Eronet (dio Njemacki Telekom), a nije recimo da uloze u pravu fabriku VW, Audija, Porschea itd? Mislim da je tu problem do investitora, a ne do BiH.
Znas zasto? Zato sto na banke poslovima, oni rade iskljucivo sa BiH lovom, koju posudjuju BiH nazad sa ogromnom kamatom i tu svake godine zaradjuju milijarde. A u ostale poslove, pa moze se reci da zapadne zemlje bojkotuju BiH. Zasto, mogu pretpostaviti i zbog toga mi je vrlo zao, medjutim mislim da je tu nije problem u BiH. Prema tome, sav kapital je dobrodosao u BiH, mislim treba da bude dobrodosao. Ako nece zapadnjaci, treba traziti one koji hoce. A bankovni i Telekom biznis, treba u BiH BITI REZERVIRAN ISKLJUCIVO ZA INVESTITORE ONIH ZEMALJA KOJI ULAZU PARE SVOJE U DRUGE OBLASTI. ZAPRAVO INVESTICIJE U BANKE, TELEKOME I EP TREBAJU BITI INVESTICIJE ISKLJUCIVO ZA ONE INVESTITORE IZ DRUGIH ZEMALJA KOJE ULAZU VELIKE PARE U BIH U SVIM OBLASTIMA, NE SAMO U BANKOVNI, TELEKOM I EP BIZNIS, KOJI SU ZLATNE KOKE I KOJE DONOSE OGROMNI PROFIT.
5 godina nismo ništa vidjeli od ovog foruma tako da su moja očekivanja od ovog foruma ravna nuli
Da li će naši shvatiti da ovo nije S E R G I J A.
Opet će pare preko mosta a nama .....c
Još nismo potrošili ni onih 12 milijardi što obeća Hare, sa prošlog SBF, čemu ovaj teferič.
....vidjet ces posle foruma kad kazu 15 milijardi dolazi! :-D do kraja izbora je.bote kako su krenuli ove godine cekat ce nas 50 milijardi investicija vec su naveli neke evropske investicije u vrijednosti 11 milijardi pa neke arapske 3 milijarde, turske...itd jb.te ima švicarska da pozajmljuje novac od nas :-D
HOCEMO HLJEBA I INVESTICIJA DA ZIVIMO KO LJUDI
Forum je započeo učenjem Fatihe i minutom šutnje za poginule u rudarskoj nesreći u Turskoj -------------------------------------------- Pristalica sam SBF-a, samo da li je ucenje Fatihe i minuta sutnje za poginule u Turskoj ( u zadnjoj sedmici barem deset Bosanaca poginulo na razne nacine), zaista nesto s cime treba poceti investicijski forum Zapada i Istoka?
...pa ovo ti sve govori ciji je forum...sve sami istocnjaci!
..pa baš sam se tog "mosta" i bojao...i napisah da smo mi samo poligon da drugi politicari drugih zemalja, sklapaju poslove sa svijetom na nasem terenu... ..mi smo tu samo da pecemo cevape, pripremimo sobe, plavuse crnke svih dimenzija... ...i operemo nesto budzetskih sredstava za organiziranje istog...da bi koji ciji hotel i restoran nesto usicarili i da bi skupili jeftine predizborne poene!
- imamo sve potrebne prirodne resurse za barem 20 termi-toplica za najvisu evropsku klijentelu te domace stanovnistvo! SLOVENIJA ih ima sigurno 25 komada! - imamo kapacitet za najmanje 5 vrhunskih evropskih skijaških CENTARA i ovdje se naglašava na CENTAR a ne na otvori šupu cevabdzinicu ukini alkohol i docekuj pokrivene žene kojiekakvih ambasadora! docekuj evropu, svijet! - zasto u SLOVAČKOJ moze da KIA otvori centar za sklapanje automobila? zasto to nije moglo i u bih...toyota,kia, hyundai! gdje su pregovori...ne moze se hodati 300 dana po instanbulu a napraviti posao sa japancima korejcima ili nijemcima! - zasto se izbjegavaju posjete Berlinu, Minhenu, Parizu, Rimu, Beču za sklapanje poslovnih aranžmana koliko znam...VODAFON,T2, LIDL,LECLERC,HOFER i ostali se ne nalaze u ISTANBULU... - zasto ne ici u London...ko prati turizam treba da zna da su englezi u totalnom hitu SELJACKOG TURIZMA tkz! zasto ne razvijati i taj segment! - milion prijedloga za PRAVE INVESTICIJE!
koliko znam...VODAFON,T2, LIDL,LECLERC,HOFER i ostali se ne nalaze u ISTANBULU... --------------------------------- U Njemackoj i Britaniji imas Vodafon i DT, zato sto britanske i njemacke kompanije imaju u Britaniji i Njemackoj svoje klijente. NEMAM NISTA PROTIV Vodafona i DT-a u Sarajevu kad BH Telekom bude imao isto toliko klijenata u Berlinu i Londonu. Naravno svi znamo da nece nikad, onda nemam nikakvog problema da Vodafona i DT-a nema nikad u BiH. Medjutim zapravo ih ima, Eronet je DT djelomicno.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)