BiH
29

U Sarajevu se održava sastanak SDP-SNSD, Dodik traži podršku za smjenu Šarovića

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Sastanak delegacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) počeo je danas u Sarajevu.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Dolazim na sastanak da razgovaramo o svim pitanjima sa Zlatkom Lagumdžijom i SDP-om vezano i za briselski dogovor i za neka tekuća pitanja, vezano za zakon o imovini, o radu Elektroprenosa i svim drugim pitanjima. Oni imaju svoje stavove, mi svoje, vidjet ćemo da se usaglasimo", kazao je predsjednik SNDS-a Milorad Dodik novinarima prije sastanka.

Potvrdio je da će imati sastanak i s predsjednikom Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) Fahrudinom Radončićem.

Na novinarsko pitanje da li će biti razgovarano o podršci SDP-a za smjenu ministra Mirka Šarovića, Dodik je kazao da misli da to nije sporno.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"To je stvar procedure i to je gotovo završena stvar. Nije u pitanju Mirko Šarović personalno. Radi se o tome da se politike koje smo ranije usaglasili sa SDS-om ne provode i da je bilo propusta, personalnih i stranačkih, u tom pogledu. To je odnos prema politikama, a ne prema pojedincima, mada je očigledno Šarović u dva navrata napravio značajnije propuste kao ministar", kazao je Dodik.

Osim predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, na sastanak s delegacijom SDP-a došli su i premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.