Otvorena sezona
296

Počelo skijanje na Jahorini, brojni posjetitelji uživali na stazi Poljice

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Skijanje na Jahorini danas je zvanično počelo što je naročito obradovalo ljubitelje zimskih sportova, a prije svega najmlađe.

Na Jahorini je od jučer napadalo više od 40 cm snijega, a na ovoj olimpijskoj ljepotici trenutno je devet stepeni celzija ispod nule. Tim OC Jahorina je prethodnih dana pripremio stazu Poljice na kojoj su danas uživali skijaši koji su iskoristili prvi snijeg i slobodnu nedjelju.

Direktor za tehniku i ski-staze u Olimpijskom centru "Jahorina" Bojan Čupović rekao je jučer Srni da su ratraci za pravljenje staza u pogonu i da su staze tehnički obezbijeđene u skladu sa sigurnosnim standardima.

Za prve dane ski sezone 2017/2018 pa do završetka manifestacije Ski opening važi popust od 70 posto na poludnevne, jednodnevne, dvodnevne i trodnevne karte koje se iskoriste u periodu od 03. do 17.12.2017. Karte se mogu kupiti na kasi u hotelu Bistrica.

Podsjetimo, cijene karata na Jahorini su ove sezone skuplje u odnosu na prošlu. Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 200 KM za odrasle i košta 500 KM, a sezonska karta za sve dane (ponedjeljak-nedjelja) skuplja je za 180 KM i košta 900 KM. Cijene dječijih sezonskih karata su ostale na nivou prošlogodišnjih 200 KM i 400 KM.

Ljubitelji skijanja pokrenuli su online peticiju protiv ovako drastičnog poskupljenja za koje je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić kazao kako je to bio jedini mogući potez kako bi se osigurala održivost centra, a zbog nagomilanih finansijskih gubitaka.