{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela vanredna sjednica Predstavničkog doma, SBB traži smjenu Vlade FBiH

F
25.2.2014. u 11:30
16
70
Počela vanredna sjednica Predstavničkog doma, SBB traži smjenu Vlade FBiH
16
Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine otvorena je danas u Sarajevu, a prema oficijelnoj najavi, bit će posvećena sigurnosnoj situaciji u Federaciji u kontekstu protesta građana.
Sjednica je počela pauzom na zahtjev poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) nakon što je Klub Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) uvjetovao učešće u radu sjednice dopunom dnevnog reda.

Zatražio je da prva tačka bude: "Ispunjavanje uslova od Vlade FBiH koje je od njih tražio narod, odnosno podnošenje neopozive ostavke kompletne Vlade Federacije BiH", a druga - amnestiranje svih učesnika demonstracija "osim u slučaju nekoliko pojedinaca za koje se dokaže da su lično uništavali i palili imovinu".

Mirsad Đonlagić, predsjedavajući Kluba SBB-a BiH, predložio je da "informacija o stanju sigurnosti na području FBiH s posebnim osvrtom na proteste građana od 5. do 20. februara" bude treća tačka dnevnog reda.

U toku je pauza koju je zatražio poslanički klub Socijaldemokratske partije BiH. Predsjedavajući tog kluba Jasenko Selimović je prethodno rekao da o zahtjevima koje je iznio šef Kluba SBB-a nije bilo riječi na Kolegiju Doma koji je zasjedao uoči ove sjednice Predstavničkog doma.

Osim poslanika, dvojice potpredsjednika FBiH i članova Federalne vlade, sjednici prisustvuje direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač čije je obraćanje poslanicima najavljeno, kao i obraćanje ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Predraga Kurteša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: