{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlament FBiH: Vanredna sjednica o sigurnosnoj situaciji

S
25.2.2014. u 08:16
2
15
Parlament FBiH: Vanredna sjednica o sigurnosnoj situaciji
2
Parlament FBiH: Vanredna sjednica o sigurnosnoj situaciji
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će na vanrednoj sjednici razmatrati sigurnosno stanje na prostoru FBiH u kontekstu protesta građana od 5. do 20. februara.
Očekuje se da će se poslanicima obratiti federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

Kolegijum Predstavničkog doma juče je najavio da će, po završetku vanredne, biti nastavljena ranije započeta redovna sjednica ovog doma.

Na dnevnom redu redovne sjednice biće nacrti zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH, Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH, te Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji Javnog preduzeća "Željeznice Federacije BiH" Sarajevo za period od 2008. do 2012. godine, takođe je na dnevnom redu, kao i nacrti zakona o nedopuštenom oglašavanju.

Iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Tome Vidovića najavljeno je da će, između ostalog, Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju predstaviti izvještaj na osnovu nalaza o reviziji federalnog budžeta i nekih budžetskih korisnika za 2012. godinu.

Početak vanredne sjednice Predstavničkog doma zakazan je za 10 sati

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: