{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

F
3.4.2014. u 12:35
6
14
Počela vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH
6
Počela vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta Tomislav Martinović danas je u Sarajevu otvorio vanrednu sjednicu na kojoj će delegati razmatrati kao jedinu tačku dnevnog reda „Stanje boračkih prava s analizom primjene Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko- invalidske zaštite“.
"Klub hrvatskog naroda već duže vrijeme traži tematsku sjednicu kada je u pitanju općenito stanje unutar Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata jer smatramo da tu ima izuzetno puno problema i da se ova oblast mora urediti", kazao je za Agenciju Fena Ivo Tadić, predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja, rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Doma naroda Parlamenta FBiH.

Naglašava da iako je Vlada Federacije prihvatila da se održi današnja vanredna sjednica, prema njegovim saznanjima „nikog od predstavnika Vlade FBiH nema u Domu naroda Federalnog parlamenta“.

"Također, do ovog trenutka nismo dobili izviješće od Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata. Većina udruga, koje je pozvao Odbor za boračka i invalidska pitanja, rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Doma naroda, su prisutni na današnjoj vanrednoj sjednici", istakao je za Fenu Tadić.

Sjednici prisustvuje i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: