Kojim putem krenuti
90

Počela sjednica Glavnog odbora SDP-a, očekuju se teški razgovori i odluke

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U centrali Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Sarajevu počela je sjednica Glavnog odbora na kojoj se očekuje da budu donesene važne odluke o budućem djelovanju kako partije tako i Bh. bloka. Sudeći prema posljednjim događajima danas se očekuju dugi i teški razgovori.

Kao što je već poznato u SDP-u postoji podjela na članove koji su za ulazak u vlast i one koji su kategorično protiv toga. Očekuje se da neki članovi dodatno iskritikuju sami vrh stranke i posljednje odluke.

Prva grupa SDP-ovaca zagovara da se, uprkos nedavnoj odluci Bh. bloka kojeg čine SDP, Naša stranka i Demokratska fronta, nastavi s pregovorima o ulasku u vlast, dok druga grupa zagovara put u opoziciju i odbijanje bilo kakve koalicije sa SDA, HDZ-om i SNSD-om na federalnom i državnom nivou.

Lider SDP-a Nermin Nikšić uoči današnje sjednice je kazao da članovi stranke slobodno izražvaju svoja mišljenja i stavove, ali kada organi partije donesu odluke oni su obavezujući za sve.

Prema svim najavama danas se može očekivati burna sjednica na kojoj će biti iznesena različita mišljenja, a šta će biti konačan epilog razgovora znat će se po okončanju zasjedanja ključnih ljudi u ovoj partiji kada se očekuje i obraćanje medijima.