{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla

F
4.3.2015. u 13:33
0
4
Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla
0
Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla
Revizija privatizacije na području Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na reviziju privatizacije Fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla i Fabrike namještaja "Konjuh“ iz Živinica, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Srđana Mićanovića sa direktorom Vedadom Durakovićem i revizorima Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH.
Naime, jučer je doneseno Rješenje o pokretanju postupka revizije privatizacije privrednog društva Fabrika deterdženata "Dita“ d.d. Tuzla, na osnovu čega je Agencija od kantonalnog ministarstva industrije, energetike i rudarstva zatražila kopiju cjelokupne dokumentacije kojom Ministarstvo raspolaže, a u vezi s procesom privatizacije ovog privrednog društva.

Premijer Gutić i ministar Mićanović dali su punu podršku aktivnostima novoformirane agencije i insistirali da se sa postupcima revizije privatizacije što prije započne.

-Vlada u potpunosti podržava rad i aktivnosti Agencije i pozivamo ih, da osim "Dite“ i "Konjuha“, u narednom periodu započnu i revizije privatizacija drugih privrednih subjekata na području našeg kantona - istakao je nakon današnjeg sastanka premijer Gutić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: