{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla

F
4.3.2015. u 13:33
0
4
Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla
0
Počela revizija privatizacije fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla
Revizija privatizacije na području Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na reviziju privatizacije Fabrike deterdženata "Dita“ Tuzla i Fabrike namještaja "Konjuh“ iz Živinica, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Srđana Mićanovića sa direktorom Vedadom Durakovićem i revizorima Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH.
Naime, jučer je doneseno Rješenje o pokretanju postupka revizije privatizacije privrednog društva Fabrika deterdženata "Dita“ d.d. Tuzla, na osnovu čega je Agencija od kantonalnog ministarstva industrije, energetike i rudarstva zatražila kopiju cjelokupne dokumentacije kojom Ministarstvo raspolaže, a u vezi s procesom privatizacije ovog privrednog društva.

Premijer Gutić i ministar Mićanović dali su punu podršku aktivnostima novoformirane agencije i insistirali da se sa postupcima revizije privatizacije što prije započne.

-Vlada u potpunosti podržava rad i aktivnosti Agencije i pozivamo ih, da osim "Dite“ i "Konjuha“, u narednom periodu započnu i revizije privatizacija drugih privrednih subjekata na području našeg kantona - istakao je nakon današnjeg sastanka premijer Gutić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: