BiH
0

Počela rekonstrukcija dvorane Borik u Banjoj Luci

SRNA
Dvorana Borik
Dvorana Borik
Direktor Javne ustanove Sportski centar Borik Manojlo Zrnić rekao je novinarima u Banjoj Luci da je danas počela rekonstrukcija sportske dvorane Borik.

U prvoj fazi bit će izvedeni radovi na uvođenju ventilacije i klimatizacije, a nakon toga slijedi sanacija krova i staklenih prizmi. Zrnić je istakao da su svi korisnici usluga dvorane Borik obaviješteni o početku rekonstrukcije i da je uprava od njih dobila podršku za ovaj posao.

"Od 9. marta počet će postavljanje klime i ventilacije iznad borilišta. Ovi radovi će biti izvođeni od 8.00 do 18.00 sati, nakon čega će klubovi moći da koriste svoje termine za trening", pojasnio je Zrnić.

On je istakao da subotom i nedjeljom neće biti radova, tako da će klubovi moći normalno da igraju prvenstvene mečeve.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica podsjetio je da je za sanaciju i rekonstrukciju dvorane Borik obezbijeđeno 1,1 milion KM kreditnih sredstava i dodao da će za realizaciju ovog projekta biti potrebno još novca.

Đurica je naveo da očekuje pomoć resornog ministarstva, Vijeća ministara BiH, kao i drugih institucija Republike Srpske i BiH u realizaciji ovog projetka.

Ugovor o sanaciji i rekonstrukciji dvorane Borik potpisali su krajem prošle godine gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i predstavnici preduzeća "Građenje" sa Pala.