Sarajevo
0

Počela gradnja najvećeg sportskog objekta poslije Olimpijade

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, zajedno predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i firme "Unigradnja" d.d. Sarajevo, uz prisustvo velikog broja zvaničnika i gostiju Kantona i Grada Sarajeva, predstavnika sportskih klubova i udruženja, te građana simbolično su ozvaničili početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici.

Prisutnima se obratio i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, gospodin Denis Zvizdić iskoristivši priliku da čestita načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži i njegovim saradnicima na realizaciji ovako značajnog i velikog projekta, kao što je izgradnja jedne savremene sportske dvorane, čija će izgradnja biti od izrazitog značaja ne samo za Novo Sarajevo, nego i Kanton Sarajevo.

"Ovo je najveći projekat koji se realizuje od Olimpijade 1984. godine u Kantonu Sarajevo", istakao je načelnik Koldžo, a zatim dodao: "Posebno me raduje što smo se danas skupili ovdje da ozvaničimo početak radova na izgradnji ove multifunkcionalne sportske dvorane, koja će moći primiti od 1.500 do 3.000 gledalaca. Dvorana, treća po veličini u KS, omogućit će svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave nekim od sportova u savremenim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji više od 50-tak sportskih udruženja i klubova".

U svom obraćanju napomenuo je i to da će, za razliku od ostalih sportskih dvorana, ova imati i podzemnu garažu. Na kraju, načelnik Koldžo, između ostalog, posebno se zahvalio vijećnicima Općinskog vijeća Novo Sarajevo na razumijevanju i podršci koja je pružena općinskoj administraciji u dosadašnjem dijelu aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane u Novom Sarajevu.

V.d. direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija, predstavnik firme “Unigradnja” d.d. Sarajevo i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, simboličnim činom obilježili su početak prve faze radova na izgradnji dvorane na Grbavici.

Ivestitor projekta je Općina Novo Sarajevo, koja je za prvu fazu radova izdvojila četiri miliona KM, a cjelokupan projekat koštat će seda, miliona KM.