{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Grbavica dobija novu sportsku dvoranu

S
27.8.2010. u 20:59
0
46
Grbavica dobija novu sportsku dvoranu
0
Sarajevsko naselje Grbavica dobit će novu sportsku dvoranu, koja će biti treća najveća na podučju Kantona Sarajevo. Dvorana će biti izgrađena na prostoru između pomoćnog i glavnog stadiona "Grbavica", u ulici Zvornička, a ugovor o gradnji potpisali su direktor firme "Unigradnja" d. d. Sarajevo, Mujo Duraković, v. d. direktorica Zavoda za izgradnju KS, Ljiljana Pelidija, i načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.
Gradnja sportskog centra je jedan od kapitalnih projekata, a ujedno i jedna od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo. Sama izgradnja odvijat će se u nekoliko faza, a prva faza podrazumijeva zemljane i građevinske radove, te pokrivanje dvorane, za koje je Općina Novo Sarajevo izdvojila četiri miliona KM.

Kako saznajemo u općini, nova sportska dvorana će moći primiti između 1.500 i 3.000 gledalaca, a predviđena je za sve sportske aktivnosti.

Načelnik Nedžad Koldžo je istakao da su od te dvorane veće samo dvorana "Mirza Delibašić" i dvorana "Juan Antonio Samaranch"

"Ponosan sam što smo konačno, nakon tri godine intenzivne aktivnosti na ovom projektu, pristupili i ovoj završnj fazi, a to je svečano potpisivanje ugovora i početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici. Posebno se radujem što će novoizgrađena dvorana omogućiti svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave nekim od sportova u savremenim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji više od 50 sportskih udruženja i klubova", izjavio je načelnik Koldžo.

Cjelokupni projekat koštat će sedam miliona KM

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: