Treća po veličini u KS
0

FOTO / Grbavica dobija novu sportsku dvoranu

Sarajevo-x.com
Sarajevsko naselje Grbavica dobit će novu sportsku dvoranu, koja će biti treća najveća na podučju Kantona Sarajevo. Dvorana će biti izgrađena na prostoru između pomoćnog i glavnog stadiona "Grbavica", u ulici Zvornička, a ugovor o gradnji potpisali su direktor firme "Unigradnja" d. d. Sarajevo, Mujo Duraković, v. d. direktorica Zavoda za izgradnju KS, Ljiljana Pelidija, i načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.
Gradnja sportskog centra je jedan od kapitalnih projekata, a ujedno i jedna od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo. Sama izgradnja odvijat će se u nekoliko faza, a prva faza podrazumijeva zemljane i građevinske radove, te pokrivanje dvorane, za koje je Općina Novo Sarajevo izdvojila četiri miliona KM.

Kako saznajemo u općini, nova sportska dvorana će moći primiti između 1.500 i 3.000 gledalaca, a predviđena je za sve sportske aktivnosti.

Načelnik Nedžad Koldžo je istakao da su od te dvorane veće samo dvorana "Mirza Delibašić" i dvorana "Juan Antonio Samaranch"
"Ponosan sam što smo konačno, nakon tri godine intenzivne aktivnosti na ovom projektu, pristupili i ovoj završnj fazi, a to je svečano potpisivanje ugovora i početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici. Posebno se radujem što će novoizgrađena dvorana omogućiti svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave nekim od sportova u savremenim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji više od 50 sportskih udruženja i klubova", izjavio je načelnik Koldžo.

Cjelokupni projekat koštat će sedam miliona KM