{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci

S
26.8.2013. u 14:50
2
6
Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci
2
Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci
Foto: Ilustracija
U Banjoj Luci i Sarajevu danas je počela petodnevna obuka za instruktore na nivou BiH i entiteta koji će biti angažovani u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.
Obuku će proći 240 kandidata zaposlenih u Agenciji za statistiku BiH, Zavodu za statistiku Republike Srpske i Federalnom zavodu za statistiku.

Tim za obuku, sačinjen od stručnjaka iz sve tri statističke institucije, završio je prošle sedmice pripreme za obuku instruktora na nivou BiH i entiteta koji će obučavati kantonalne i opštinske/gradske instruktore i članove popisnih komisija lokalne samopurave.

Na osnovu metodologije za pripremu, organizaciju i provođenje popisa stanovništva domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, tim za obuku napravio je jedinstvene prezentacije za sve nivoe instruktora na prostoru cijele BiH.

Instruktori na nivou BiH i entiteta će od 6. do 10. septembra držati obuku kantonalnim, opštinskim/gradskim instruktorima i članovima opštinskih/gradskih popisnih komisija, dok će gradski/opštinski instruktori, od 16. do 20. septembra držati obuku za popisivače.

Svi instruktori i timovi koji prolaze obuku su mješoviti, odnosno raspoređeni su da pohađaju obuku u mjestu koje im je teritorijalno bliže, bez obzira iz kojeg su entiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: