{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci

S
26.8.2013. u 14:50
2
6
Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci
2
Počela edukacija instruktora u Sarajevu i Banjoj Luci
Foto: Ilustracija
U Banjoj Luci i Sarajevu danas je počela petodnevna obuka za instruktore na nivou BiH i entiteta koji će biti angažovani u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.
Obuku će proći 240 kandidata zaposlenih u Agenciji za statistiku BiH, Zavodu za statistiku Republike Srpske i Federalnom zavodu za statistiku.

Tim za obuku, sačinjen od stručnjaka iz sve tri statističke institucije, završio je prošle sedmice pripreme za obuku instruktora na nivou BiH i entiteta koji će obučavati kantonalne i opštinske/gradske instruktore i članove popisnih komisija lokalne samopurave.

Na osnovu metodologije za pripremu, organizaciju i provođenje popisa stanovništva domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, tim za obuku napravio je jedinstvene prezentacije za sve nivoe instruktora na prostoru cijele BiH.

Instruktori na nivou BiH i entiteta će od 6. do 10. septembra držati obuku kantonalnim, opštinskim/gradskim instruktorima i članovima opštinskih/gradskih popisnih komisija, dok će gradski/opštinski instruktori, od 16. do 20. septembra držati obuku za popisivače.

Svi instruktori i timovi koji prolaze obuku su mješoviti, odnosno raspoređeni su da pohađaju obuku u mjestu koje im je teritorijalno bliže, bez obzira iz kojeg su entiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: