{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela 120. sjednica Vlade Federacije BiH

19.6.2014. u 11:29
4
12
Počela 120. sjednica Vlade Federacije BiH
4
Počela 120. sjednica Vlade Federacije BiH
Vlada Federacije BiH danas će, na sjednici koja je počela u Mostaru, ponovo razmatrati Nacrt zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, nakon što jučer Prijedlog ovog zakona nije usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH.
Vlada će donijeti i više odluka čiji je zajednički cilj osiguravanje što više sredstava namijenjenih za pomoć područjima Federacije BiH stradalim u poplavama i klizištima.

Uz ostalo, riječ je o odlukama o izmjenama i dopunama programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu pojedinim federalnim ministarstvima. Ovako osigurana sredstva će, uz ostala, također pomoći obnovi stradalih područja.

Dnevni red predviđa i razmatranje Prednacrta zakona o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u FBiH, te Nacrta zakona o federalnim upravnim taksama i Tarifi federalnih upravnih taksi.

Kako je najavljeno, Federalna vlada trebala bi razmatrati i dati saglasnost na Strategiju o rijetkim bolestima Federacije BiH za period od 2014. do 2020. godine. Predviđeno je i izjašnjenje o Programu utroška sredstava namijenjenih zdravstvenoj zaštiti Roma u Federaciji BiH.

Planirano je da Vlada FBiH razmotri i Izvještaj o provođenju Akcionog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH, Informaciju o odobrenim transferima za poljoprivredu sukladno Programu utroška sredstava "Poticaji za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2013. godinu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: