Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako se SDP zaisa sliže sa SDA onda bi sami sebi uskočili u usta s obzirom na njihovu kampanju protiv SDA, HDZ i SDS za vrijeme izbora 2002. godine koje su btw. izgubili a sjećam se da su lijepili plakate tzv. smrtovnice sa nazivima pomenutih stranaka. SDP ako se sliže sa SDA može tu svoju multietničnost okačiti mačku o rep jer bi se pokazalo da je to samo još jedna u nizu bošnjačkih stranaka (što u suštini i jeste) i da veze nikakve nema sa multikulturalnosti. Uostalom SDP već jeste koalicioni partner SDA u Unsko-Sanskom kantonu.
Milorade ti si srpska dika proslavićeš prezime Dodika..Još ti niko dorastao nije cjjelog svijeta imaš simpatije. www.youtube.com/watch?v=LDgCaH-1HAU&feature=related
Hajd da ne ulazimo u regularnost ibora i 100k nevazecih listova, cak i kad se na najdemokraticniji nacin izabere destruktivna vlast onda je ona destruktivna, ne cini je volja naroda konstruktivnom. A kad rade meni o glavi onda mi to itekako daje pravo da se brinem o tome sta ce ona raditi. Ovo je jedna Drzava, (ma koliko neki zeljeli da nije) i skoro pa mi je podjednako vazno koja je vlast u svakom kantonu, u svakom entitetu, bez obzira da li ja direktno birao tu vlast. Ne mogu nametnuti nekom volju svoju, al mogu raditi da promjenim nekom misljenje i sebe pripremiti da me ne zaboli glava od, blago receno, nedobronamjernih..
pobedila je demokratija. pobedila je opcija koja je dobila najviše glasova na demokratskim izborima, koje su nadlgedali i OEBS i EU i svi ostali stranci. Šta tu kome nije jasno? Jel možda smeta nekom to? pa tome kome smeta to je njegov problem. Ukoliko mu se ne sviđa demokratija, može otić u Severnu Koreju, Iran, Venecuelu itd. Građani Republike Srpske su birali sebi vlast, po svojoj meri, to je naše demokratsko pravo. Šta to tebi ima da smeta ili ne smeta?
Haj sto je ovo jedna zemlja pa svak ima pravo da razmislja o svakom komadu zemlje. Baska to. Al ako se predizborna utrka u tom dijelu zemlje zasniva na tome kako nama vamo da zagorcaju zivot i da pobjedi ona opcija koja je najvise lajala i prijetila onda imamo ne samo pravo vec i potrebu da se brinemo sta se tu desava.
ne razumijem odakle tolika potreba ljudi iz Federacije BiH da se bave unutrasnjim uredjenjem, problemima i voljom gradjana Republike Srpske? Imate vi vasu Federaciju, nas pustite na miru, valjda mi sami za sebe znamo sta je nama najbolje i sta zelimo u zivotu, uredite vi svoje dvoriste, a nase ostavite nama da ga mi sami uredjujemo...
eh koliko li jos para ima na escrow racunu? kad vise ne bude para za intervencije i popunjavanje rupa tada ce da krenu belaji i tada ce se tek narod o svom jadu da zabavi. za sada pokojim putem izmedju dva sela i osnovnm skolom u trecem selu je kupovao mir i preko svojih medija zamazivao oci narodu.vec je prosjecna plata pocela da zaostaje za fnih, penzije nisu nikad bile ni blizu, o autoputu da se i ne prica. bit ce zanimljivo ova godina dvije.
Dodo de ti ovce do reverenduma nauči kako se pravilno zaokruži listić.
sve je to lepo... ali mislim da je realnija okolnost da je Bosni istekao rok trajanja...
Kada Srbi zavole Bosnjake, a Bosnjaci Hrvate, a Hrvati Srbe i obrnuto, tada ce Bosna zaista biti i drzava. Kada se Bosnjaci budu radovali krstu, a Srbi polumjesecu i na svakoj kuci objesili po jedan polumjesec i zvijezdu, a kad se Hrvati budu hvalili Kuranom, tada ce Bosna biti drzava.
Jedini realni politicar ove nase idrkotina drzave. Gdje ima da jedan narod, Bosnjacki mrzi oba naroda a da opet hoce da zivi sa njima. Hahahhahahah OMG!
Posto ste vi bosnjaci uglavnom ispranog mozga, e ovako BiH je dvoriste sa dvije kuce, u jednoj zivite vi sa Hrvatima i non stop se koljete, bosanjci se nafuravaju da su neke gazde i stalno hoce da udju i gledaju na ovu drugu kucu odnosno RS, dok vasa kuca sa bracom Hrvatima propada, to vam je ko i u pravom zivotu ako stalno srete i kafenisete naravno da ce vam kuca propasti. Vasa drzavna organzacija je postavljena kao i vas narod, samo da je rahaluka i tudjeg posla.
Pa sta je trebalo da se Srbi u RS razjedine pa da im budu podjeljeni glasovi i da se nadje neka njihova koalicija koja bi nadjacala SNSD i usla u vlast sa SDA i SDP na njihovoj platformi i retorici... Srpski narod u RS je zrelo glasao isto kao Hrvatski narod sto je vecinom izabrao Covicev HDZ ... i sada nastupa nova era Mileta posto on ne zeli u koaliciju sa SDP-om a ni sa SDA i lagano ce da odradjuje posao, da vraca nadleznosti, da se nastavi razvijati. blokirat ce sve sto se moze blokirati. Bosnjaci jos ne vide da su ovi izborni rezultati najgori moguci za BiH.
Tuzno je sto je naivni Bosnjacki narod zahvatila euforija jer su se slizale SDA i SDA i zele uci u koaliciju. SDA poznata kao stranka koja je u blato gurnula Bosnjacki narod, poznata po mitu, korupciji i nepotizmu i SDP kojem su posteni vjerovali i davali mu podrsku upravo da potope SDA. Nakaradna koalicija koja je vec pocela prkositi nema nikakvu sansu protiv Covicevog HDZ-a i Mileta koji je 100% vlast u RS-a. Ne treba zaboraviti ni SBB i Radoncica koji bi mogao biti kljuc opstanka BiH ukoliko ga SDA I SDP ispostuju a isto tako bi mogao biti i kljuc nestanka BiH jer ovi iz nakaradne crveno-zelene koalicije misle da su neka sila a sve mi se cini da provociraju sukob pricama da od Federacije prave Zapadnu Njemacku aludirajuci da je RS kao nesto nerezvijen sto je notorna laz, da krecu u sredjivanje zemlje dio po dio itd. Nikako ovo novo stanje nece na dobro i sve m ise cini da je prica zvana BiH i u glavama najvecih entuzijasta zavrsena.
skinuli su Harisa a ostavili Dodika-izgleda da se blizi raspad Bosne?