NS Radom za boljitak
0

"Plava revolucija" predstavljena i u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Uz poruku da proizvodnja ne smije opterećavati plate Narodna stranka Radom za boljitak predstavila se danas i građanima Kantona Sarajevo.

"Mi u svom ekonomskom programu za mandat 2010.-2014. želimo porezima opteretiti luksuz, a olakšicama poticati proizvodnju i sačuvati stare zanate. Federacija Bosne i Hercegovine ima oko 40.000 zanatlija, što je ogroman potencijal", izjavio je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za premijera BiH, nakon sastanka sa predsjednikom Opšteg udruženja zanatlija Kantona Sarajevo Ismetom Alibegovićem.

U sklopu kampanje nazvane "Plava revolucija" Ivanković Lijanović je održao sastanak i sa Alenom Popovićem, savjetnikom u Savezu gluhih u BiH i Anilom Kljajićem, predsjednikom Sekcije gluhe omladine u Savezu Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je napomenuo da se problemi osoba sa gluhih i nagluhih osoba moraju rješavati institucionalno.

Stranka je predstavila i usvojeni izborni program pod nazivom "Za zemlju sa srcem, premijer sa stavom", a na promociji je rečeno kako je BiH "ugrožena" i da joj "treba revolucija u svakom smislu", saopćeno je iz NS Radom za boljitak.

"Aktuelna vlast nije u stanju napraviti ništa za građane BiH. Pokazali su to posljednjih dvadeset godina i vrijeme je da na čelo države dođu novi ljudi i oni koji znaju kako se to radi", kazao je na promociji u Općini Stari Grad Josip Pejaković, doajen bh. glumišta i kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za Parlamentarnu skupštinu BiH.