NS Radom za boljitak
0

Plava revolucija u Ljubuškom

Sarajevo-x.com
Prezentacijom mjera usvojenog izbornog programa za mandat 2010.-2014. u Ljubuškom u petak 10. 09. 2010. godinePlava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak završila je prvi ciklus obilazaka gradova Zapadnohercegovačke županije.

Građanima Ljubuškog predstavili su se i kandidati za sve nivoe vlasti.

Zdenko Grbavac, kandidat za Skupštinu ZHŽ građanima je poručio kako je Narodna stranka Radom za boljitak jedini politički subjekt na ovim prostorima koji se istinski bori da zaštitu ono što stvaraju građani ove zemlje uz napomenu da će tako i ostati.

Žarko Karačić ministar gospodarstva u Vladi ZHŽ podsjetio je na dosadašnji učinak predstavnika Narodne stranke Radom za boljitak uz akcenat na gradnju ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, poticaje u poljoprivredi, gradnju novih idustrijskih zona, a Miro Pejić predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH napomenuo je kako su poljoprivrednici u BiH u neizmjerno lošoj situaciji i kako uz Narodnu stranku Radom za boljitak nakon predstojećih izbora, ništa neće biti isto.

Na pitanje da li će i nakon pobjede na predstojećim izborima dopredsjednik i kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović i dalje nositi plavu majicu, odgovorio je:

"Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak nakon narednih izbora ima zadatak da u 142 općine u BiH promijeni katastrofalno loše političko vodstvo. Plava majica koju nosimo i srce na njoj, na nama ostaje sve dok god u ovoj zemlji ne zavlada pravna država, međuetnička suradnja i učinci ekonomskog oporavka", saopćeno je iz stranke.

"Narodna stranka Radom za boljitak kandidirala je ljude koji će u narednom periodu ulagati napor kako bi adekvatno upravljali ovom zemljom. Mi ne želimo vladati nego upravljati, zato 03. 10. 2010. izađite na izbore i podržite Narodnu stranku Radom za boljitak“, naglasio je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za predsjedavajućeg vijeća Ministara BiH.