Doživljaji turskih studenata
0
Platili 60 "halal" eura za ulazak u BiH
Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a ti koji su im uzeli tih 60 eura nisu bili srbi kako navodite u komentarima vec su to bila 2 muslimana (ili bosnjaka kako se vec nazivate)... toliko o tome...jedva cekam da se pokrene istraga i da se ta dvojica maknu sa carine, to jeste carina koja se nalazi u RS ali tu su zaposleni ljudi iz cijele BiH i u toj smijeni kada se to desilo su radila 2 bosnjaka ali ne bih da im otkrivam imena. to je posao istraznih organa!
BIDONU JEDAN ! sta ti znas da li su momci pobrkali ? sta pricas? Ima kod prelaz izmedju foče i i CG ? znas kako BIDONU ? FOČA - GRANIČNI PRELAZ ŠĆEPAN POLJE - PLUŽINE ! POKOPANE USTA ! kad nesto napises potrudi se da bude tacno , a ne samo pusto razglabanje !
srbi vasa sreca pa Turci nisu bili crnci
Nisu oni ulazili u BiH vec u Republuku Srpsku, nezavisnu i samostalnu drzavu u kojoj turci moraju da plate ulazak. Dobro su i prosli.
redakciju s x -a molim da ovo proslijede nadleznim sluzbama granicne policije, da se stoka kazni najstrasnije. (ne samo zbog toga sto su turci u pitanju) nego zbog samog cina maltretiranja normalnih ljudi. sorry our dear friends for having troubles with ours border basterds. :)
Bosanski jezik je postojao i postojace dok je svijeta i vijeka pa nek\' dusmani crknu od muke.....
Prvo, bosanski jezik ne postoji... nek gospoda iz Turske to shvate, mozda sledeci put bolje prodju
Pa vec je poznato da policija u citavoj BiH otima, krade,ucjenjuje i maltretira postene ljude. Ovu dvojicu kretena treba otpustiti odmah tako da i ostali kreteni u policiji znaju sta ih ceka.
A jelk to teorija iz tvog islamofasistickog repertoara ? pa ako su Srbi i Hrvati tako losi , zasto se vi gadite svijetu ? Zato sto nste najveca pogan koja moze postojati .
E moj dzomba u to vrijeme u BiH ni jednog muslimajmuna bilo nije stoga poklopi se usima ili kupuj kartu nazad za tursku zajedno sa ovim studentima . Bolesnice jedan .
Hocu da kazem da ko je stvarao i oblikovao ovakav Slavenski ili Sklavinski jezik su upravo Bosnjaci, a ko ga uzeo i ukrao onda su to kvazi Slaveni Hrvati(poslavljeni Turci, Iliri i doseljeni Albanci ai Arapi u Hercegovini koji cine hrvatsku naciju u Bosni) i kvazi Srbi(poslavljeni Danrdanci ili Albanci ,Vlasi i Cigani koji cine srpsku naciju). Srbi I Hrvati suocite se sa svojom historijom i ne izmisljajte gluposti koje prodajete svijetu jer cete biti otkriveni kad tad.
U Bosni se stvorila prva Sklavinija sa mnogim slavenskim plemenima a onda su dosli Hrvati, jedno malo pleme i srbi koji su bili grupacija slavenskih plemena a Rimska Imperija ih je nazvala Srbi ili sluge. Najbitnija cinjenica je da je postojalo oko 15 velikih slavenskih plemena a ne samo dva. Ova dva su bila najratobornija i asimilirali su druge. Ako gledamo ko je ciji jezik uzeo npr. onda su Iliri starosjedioci i naseljeni Arapi iz 8 stoljeca u Livnu uzeli slavenski jezik. Livanjski Hrvati nemaju ni kap slavenske krvi. Mi muslimani u srednjoj Bosni smo plavlji i svjetliji a i imamo tako staroslavenske rijeci da ih nema u danasnjoj gramatici jer je arhaican. To je jezik koji je opstao zahvaljujuci starim nenama. U Bosni je jezik nastao od vise grupa Slavena koje su ga pricale. Ima onaj rusinski ili staroslavenski koji se nalazi u starim spisima i onaj slican ceskom, zapadnoslavenski. Drugo jezik se stvara zahvaljuci prevodima sa turskog. Kovanica \"umjesto\" direktni prevod od yerde.
@Vedrana -stvarno si pismena nema se sta reci...glupaco pa nigdje u svijetu nema nacije Musliman nego su je u bivsoj YU izmislili smrdi i krvati .da ti pojasnim .od vremena kad su dosli Austrougari sve je tako nametnuto da se neprimjeti Bosnjacke nacionalnosti i zbog toga su Bosnjaci do 1972 godine bili nacionalnost ili neopredijeljeni tj srb Musliman ili hrvat Musliman .glupaco kad se vise nije moglo vrsiti pritisak na Bosnjake dali su izbor ili ste nacija Muslimani ili to sto ste i bili.hvala Alahu da se makar i kao Muslimani nemoramo izjasnjavati sa vasim smrdljivim nacijama.pismo Bosancica je postojala kad ni jednog karolika ni pravosranca nije ni postojalo na teritoriji BIH.uci pravu istoriju a ne to sto ti to tvoji lazovi govore.
Cura vam samo kaze istinu a to je da taj vas bosanski ili bosnjacki ne postoje . kako moze bit jezik nesto sto je izmislila jedna stranka 1992. ako vam se ne svidja sto pricate mjesavinu srpskog i hrvatskog onda prihvatite turski . a sto se tice granice , na njoj su mijesani granicari , i tako je na svim granicama bilo da je u srpskom , hrvatskom ili muslimanskom dijelu .
@Vedrana - idi pa se lijeci...jos ces mi tvrditi da cijeli svijet treba da prica \'rvatski i da je \'rvatska starija od Suncevog sistema...ajde idi ba lijeci komplekse velike \'rvatice cccc PRETPOSTAVLJAM DA SI IZ HERCEGOVINE ILI POSAVINE sto se tice granice bilo koje, nemam nikakva losa iskustva...tako da ne mogu dati poseban komentar...vize, ko zna kad ce nam ukinuti....vjerovatno ne u blizoj buducnosti,nazalost...