Pojasnili situaciju
722

Platforma za progres se oglasila u vezi sa ujedinjenjem s drugim strankama

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nakon informacije portala Klix.ba da se na nedavnom sastanku u Zenici na prijedlog potpredsjednika Nezavisnog bloka Fuada Kasumovića razgovaralo o mogućem ujedinjenju Nezavisnog bloka, Naroda i pravde i Platforme za progres stigla je reakcija iz stranke koju predvodi Mirsad Hadžikadić.

"Povodom vijesti o navodnom mogućem ujedinjenju Platforme za progres sa drugim strankama, Platforma za progres izražava zahvalnost svim političkim subjektima koji žele asocijaciju sa Platformom. Naglašavamo da će sve istinske informacije koje se tiču Platforme za progres doći direktno od službenih organa Platforme. Sve ostale vijesti su jednostavno insuinacije, nagađanja i manipulacije", saopćeno je iz Platforme za progres.

Inače, Kasumović je, kako smo pisali, na ovom sastanku između ostalog predložio da u doglednom periodu dođe do ujedinjenja Nezavisnog bloka, Naroda i pravde i Platforme za progres. Konaković je za Klix.ba potvrdio da je došlo do navedenog sastanka, ali je negirao mogućnost da će doći do ujedinjenja navedenih subjekata.