|

Plamenko Čustović predsjednik Vijeća RAK-a

Plamenko Čustović predsjednik Vijeća RAK-a
0
F
FENA
28.1.2014. u 13:46
3
komentara
0

dijeljenja
Plamenko Čustović predsjednik Vijeća RAK-a
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije BiH održalo je danas konstitutivnu sjednicu na kojoj su izabrani predsjednik i potpredsjednik Vijeća Agencije.
Za predsjednika Vijeća izabran je Plamenko Čustović, dok je Zoran Tomić izabran za potpredsjednika.

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH održanoj 5. novembra 2013. godine, zastupnici su imenovali članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije: Zoran Tomić, Nino Ćorić, Ljubo Božović, Miloš Šolaja, Plamenko Čustović, Mirza Milišić i Faruk Borić.

Član 39. Zakona o komunikacijama između ostalog navodi: "Vijeće Agencije sastoji se od sedam članova koje predlaže Vijeće ministara BiH na osnovu liste kandidata koju je utvrdilo Vijeće Agencije, koja će sadržavati dvostruko više kandidata od raspoloživih mjesta, a imenuje ih Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. Članovi Vijeća Agencije imenuju se na osnovu svojih ličnih sposobnosti kao pojedinci koji imaju pravno, ekonomsko, tehničko ili drugo relevantno iskustvo i stručnjaci su u oblasti telekomunikacija, odnosno emitiranja, a na period od četiri godine”.

Značajno je istaći, da Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije određuje smjernice u vezi sa strateškim pitanjima implementacije politike.

Vijeće takođe usvaja metode rada i pravila za oblasti elektronskih medija i telekomunikacija. Uz to, Vijeće ima funkciju žalbenog tijela kojem se podnose žalbe protiv odluka Regulatorne agencije za komunikacije, saopćeno je iz te agencije.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...