{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće RAK-a održalo redovnu sjednicu

5.3.2014. u 15:59
0
0
Vijeće RAK-a održalo redovnu sjednicu
0
Vijeće RAK-a održalo redovnu sjednicu
Danas je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine održalo redovnu, treću sjednicu u novom sazivu Vijeća.
Vijeće je, između ostalog, usvojilo izmjene Poslovnika o radu Vijeća u cilju daljeg podizanja efikasnosti rada Vijeća Agencije.

Usvojeno je i odobreno da se nacrt Pravila o izmjeni Pravila 46/2009, odnosno Pravila o radio opremi koja se može koristiti bez pojedinačnih dozvola za uređaje, uputi na javne konsultacije. Radi se o opremi koja se uglavnom ne proizvodi u BiH nego se uvozi, pa je neophodno da BiH usklađuje svoje tržište sa ostatkom većeg tržišta kojem BiH pripada.

Vijeće je razmatralo pitanje izmjene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama koje se odnosilo na smanjenje minuta oglašavanja sa 6 na 4 minute, a koja je na snazi od januara 2014. godine. Vijeće je zaključilo da se nacrt izmjene člana 21 Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, koji navodi da se trajanje marketinškog vremena ograničava na 6 minuta, uputi na javne konsultacije u trajanju od 21 dan.

Vijeće je prihvatilo Informaciju o preduzetim regulatornim aktivnostima u cilju implementacije Univerzalnog servisa u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Politikom sektora telekomunikacija i odlukama Vijeća ministara BiH za period 2002-2013., te Informaciju o zahtjevu za pokretanje pilot projekta digitalnog emitovanja. Vijeće je podržalo prijedlog Agencije da se ovaj zahtjev za pokretanje pilot projekta digitalnog emitovanja uputi prema Vijeću DTT foruma BiH.

U svojstvu apelacionog tijela u drugostepenom postupku, Vijeće je razmatralo i odbilo kao neosnovanu žalbu RTV Vogošće protiv Rješenja Agencije od 20.01.2014. godine, kojim je ustanovljeno kršenje člana 20 Pravila 58/2011 o medijskim uslugama radija “Upotreba materijala zaštićenog autorskim ili drugim pravima”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: