{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plakalo: Za naredni izvještaj o napretku bit će odgovorni građani BiH

F
9.10.2014. u 08:39
6
15
Plakalo: Za naredni izvještaj o napretku bit će odgovorni građani BiH
6
Plakalo: Za naredni izvještaj o napretku bit će odgovorni građani BiH
Haris Plakalo
Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo ocijenio je da je izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine očekivan, ali kako će za izvještaj o narednoj godini biti direktno odgovorni građani Bosne i Hercegovine.
"Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine u 2014. godini, ili bolje kazano nenapretku, u krajnju ruku je i očekivan. Stoga niko se u Bosni i Hercegovini nema potrebe tome previše čuditi", naveo je Plakalo u saopćenju za javnost.

Ono što je sada najvažnije, smatra on, jeste da se u Bosni i Hercegovini 12. oktobra provedu fer i korektni izbori po evropskim i međunarodnim standardima, jer upravo na tim izborima građani će odlučiti da li će biti promjena u izvještaju o napretku Bosne i Hercegovine u narednoj godini.

"Da bi se došlo do boljeg izvještaja, da bi se napravio konkretniji iskorak i sustigle zemlje regije, Bosna i Hercegovina mora imati jedinstveniju i snažniju kako unutrašnju tako i vanjsku politiku, mora imati one političke predstavnike koji ne obećavaju mnogo, ali koji imaju konkretne rezultate svog dosadašnjeg rada i koji mogu ponuditi programe koji će Bosnu i Hercegovinu približiti euroatlanskim integracijama. Bosni i Hercegovini je potrebna politika koja će predstavljati snagu građana, politika kompromisa i jedinstva svih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju evropske integracije i ciljevi koji su zacrtani na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. Zato su upravo građani Bosne i Hercegovine odgovorni za izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine za narednu godinu, jer u nedjelju oni su ti koji daju jači motor i brzinu, ili drže kočnicu na putu Bosne i Hercegovine ka Briselu", istakao je Plakalo, saopćeno je iz Evropskog pokreta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: