BiH
0

Plaća Huseina Gerzića, predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa, gotovo trostruko povećana

Klix.ba
Općinsko vijeće Bosanska Krupa
Općinsko vijeće Bosanska Krupa
Općinski odbor A-SDA Bosanska Krupa oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem tvrdi da je plaća predsjedavajućeg Općinskog vijeća Huseina Gerzića-Džibre (SDP) gotovo trostruko uvećana u odnosu na onu koju je imao njegov prethodnik.

"Svjedoci smo da narod sve teže živi te bi u svakoj normalnoj zemlji vjerovatno došlo do stezanja remena i bolnih ušteda. Da to nije praksa kod nas pokazala je i zadnja sjednica OV Bosanska Krupa gdje se odlukom o profesionalizaciji SDP-ovog predsjedavajućeg Huseina Gerzića plata sa 1.300 KM dpovećala na nevjerovatnih 3.000 KM.

Naime, novim Zakonom definisan je koeficijent 9,80 što pomnoženo sa osnovicom od oko 300 KM povećava gotovo trostruko plaću u odnosu na bivšeg predsjedavajućeg Nuhića. Samu profesionalizaciju je izglasala aktuelna pozicija SDA i SDP. Još sramotnija je činjenica da je aktuelni predjedavajući po izlaganju nekoliko vijćnika došao pijan na zadnju sjednicu Kolegija te se ponašao krajnje sramotno. Čime je Bosanka Krupa zaslužila ovakvu sramotu?", stoji u saopćenju.

Nadalje se navodi kako sve ovo uspijeva aktuelnom načelniku Arminu Halitoviću, također SDP-ovcu, koji se "služi kupovinom vijećnika zapošljavajući ih po općinskom organu uprave i komunalnom preduzeću gdje mu znatno pomaže i predsjednik lokalne SDA Mehmed Mahmić".