Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno, 90% nas nije ni čulo za ovo. Koji smo mi levati, imamo predivnih stvari, ali to ne znamo koristiti. Strašno
@PosjednjiSamuraj Nije tačno, da 90 % nas ne zna za "pješčane piramide" u Pirnom Dolu, tvoj podatak je paušalan, mada sam saglasan da ipak određeni broj ljudi ne zna za ovu pojavu. Klix je već pisao o ovoj pojavi. http://www.klix.ba/vijesti/bih/vanzemaljski-prizori-pjescanih-piramida-u-miljevini-kod-foce/121018135
Mnogo su bolje i živopisnije fotografije na članku od 18.10.2012. godine (link u prethodnom komentaru), nego fotografije načinjene od strane fotografa "Anadolija".
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Majka priroda !
Putna infrastruktura blago rečeno očajna. Svi koji planiraju doći, ukoliko nemaju helikopter, neka odustanu od ove avanture pune adrenalina. Ukoliko lokalne vlasti imaju i mrvu razuma da sačuvaju i iskoriste ono što im je priroda dala, neophodno je da u što kraćem roku (a ne samo za vrijeme izbora, jer piramide ne glasaju), poprave gore navedeno.
Prelijepo! E, sad, zamislite turizam na "klasicni" nacin u ovoj zemlji: postavljanje postrojenja za "kvalitetnu rotaciju" cetvoronoznih "domacih" zivotinja, te istocista pive... uz poljske wc-e, dascare za prodaju svega i svacega... NE! Jbg, turizam DA, ali prvo zastititi ovo od najezde skakavaca -k'o sto neko vec ovdje rece. P.S. Kada bi svaka osnovna skola slala 8. razrede da obilaze ovakve ljepote po BiH, a uz to da ih uce kako to ocuvati... Eh, i ja sanjarim...
Mene ovo malkice podsjeća na one stijene Kapadokije. Prelijepo je.
Eh,da je ovo u Mostaru...kako bi to Haso Pekušić oborio i potrošio u tampon...jer samo to zna...da krade,HP Investing mislim....
Bilo bi super kada bi svake sedmice bili objavljivani članci vezani za turističku ponudu naše zemlje. Prije svega mislim na prirodne atrakcije dostupne kod nas. Mene je stid što nisam čuo za ovo ranije i svakako ću posjetiti prvom prilikom.
Fočaci ukrali piramide iz Egipta :')
Trebali ste napisati bilo šta osim ''piramide'', sad će se onaj naš ''stručnjak za sve i svašta, a posebno za pričanje bajki'' Semir Osmanagić nacrtati ovdje i počet će sa kopanjem. Ali gledano s vedrije strane, vjerovatno će kopati 50-ak godina, tako i da nije neka frka... :)
Hahahahah, slažem se, Ajnštajn je za paranormalno i bajke.
Kazu da su cuda svijeta piramide Bosanske..
I 4 trake jelaške
Ja mislio da ovakve stvari imaju samo u Egiptu, al' e'o i kod nas, sad ce se to razgrabit medju strancima da oni zaradjuju na tome, haha
I bolje da nema nekog masovnog turizma, sve dok se ne smisli tacno kako ove ljepote i zastititi. Nasi gdje nagrnu, isto najezda skakavaca... Ovo bi bilo prepuno smeca i ostetilo bi se samo tako.
koja priroda, ubilo se za turiste.....
sad treba praviti hotel i restorane sad ce turisti navaliti -ostao sam bez kad sam vidio ove piramidedaha
Neće turisti doći samo zbog par "piramida" .. Treba mnogo više ponuditi
Ovo je prijelijepo, bio sam ovdje negdje kasnih osamdesetih. Kako ovo turisticki eksploatisati kad nemamo uredjenu infra da ljude dovedemo do piramida? Opet nase beskonacno politicko pitanje! Konkretno, nevidim rjesenje ovog pitanja nikad a mozda ni tad, nazalost.
Vama treba par časova geometrije,čisto da naučite da raspoznajete geometrijske figure.