Blokada ulica
586

Pješacima zabranjeno kretanje od Marijin Dvora do Skenderije zbog povorke ponosa

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Reporteri portala Klix.ba javljaju da su policijski službenici zbog današnje povorke ponosa blokirali ulice od Marijin Dvora do Skenderije, koje će biti deblokirane nakon sigurnosnih provjera.
Prema informacijama sa terena prolaz je onemogućen svim vozilima, ali i pješacima.

Građani koji su ovo nedjeljno jutro željeli iskoristiti za ugodnu šetnju bili su vidno izrevoltirani ovom mjerom sigurnosti koju sprovode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako, kako su nam rekli, nemaju ništa protiv povorke ponosa smatraju da previše i zabrana za pješake.

Duž rute kretanja policijski službenici vrše kontradiverzioni pregled, a postavljene su i zaštitne ograde od Vječne vatre do Trga BiH, kao i u sporednim ulicama.

Od 08:00 do 14 sati sati doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

  • Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;
  • Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom; -Autobuska linija za Gornje Velešiće mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa terminala Željeznička stanica; -Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polaziće sa terminala Drvenija; -Na trolejbuskim linijama za Jezero, autobuskim linijama za Jagomir, Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku i minibuskim linijama za Barice i Sedrenik doći će do zastoja prilikom prolaska učesnika povorke.

Zbog kontraskupa koji počinje u 10 sati u naselju Ciglane također će doći do obustave odvijanja saobraćaja i izmjene u odvijanju gradskog prijevoza.