{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pješaci su ranjivi učesnici u saobraćaju

F
13.3.2011. u 10:49
0
0
Pješaci su ranjivi učesnici u saobraćaju
0
Pješaci su ranjivi učesnici u saobraćaju
Foto: Arhiv
"Pješaci - ranjiva grupa učesnika u saobraćaju", naziv je obrazovno-preventivne akcije koju od sutra (ponedjeljak) do 20. marta provode Auto-moto savez Republike Srpske (AMSRS), Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUPRS) radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju pješaci, najmanje zaštićena kategorija učesnika u saobraćaju.
Pješaci su ranjivi korisnici puta zbog uloge koju imaju u saobraćaju. Da bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda na području RS-a u kojima strada ova kategorija učesnika u saobraćaju, AMSRS izradio je brošuru u kojoj su navedena pravila kretanja pješaka u saobraćaju i pravilan odnos vozača prema pješacima.

AMSRS će putem Auto-moto društava (AMD), a u saradnji s lokalnim policijskim stanicama, širom RS-a podijeliti brošure pješacima i vozačima.

Statistički podaci govore da su se na području RS-a u toku 2010. godine dogodile 9.732 saobraćajne nezgode u kojima je stradalo 3.106 osoba. Od ukupnog broja stradalih na području tog entiteta poginulo je 139 osoba, a od tog broja smrtno je stradalo 36 pješaka, saopćeno je iz AMSRS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: