{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Život ili brzina - odlučite sami"

S
22.5.2011. u 11:46
0
4
"Život ili brzina - odlučite sami"
0
"Život ili brzina - odlučite sami"
Auto-moto savez Republike Srpske /AMS RS/, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova i saobraćaja i veza RS, od 23. do 28. maja provodiće preventivnu akciju "Život ili brzina - odlučite sami", čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u kojima se neprilagođena brzina javlja kao najčešća greška.
Da bi uticali na svijest vozača, AMS RS, MUP i Ministarstvo saobraćaja i veza RS su snimili televizijski spot, koji će biti emitovan u sredstvima informisanja kako bi poruka stigla do svakog vozača u RS i BiH, i izradili letak, koji će auto-moto društva u saradnji sa pripadnicima policijskih stanica dijeliti vozačima.

Iz AMS RS upozoravaju da je neprilagođena i nepropisna brzina jedna od grešaka koja se često završava saobraćajnim nesrećama u kojima stradaju lica.

Neprilagođena brzina svake godine u svijetu odnosi više od 600.000 života. Na putevima RS-a u 2010. godini dogodile su se 9.732 saobraćajne nesreće, u kojima je živote izgubilo 139 učesnika u saobraćaju.

Neprilagođena brzina je uzrok 2 627 saobraćajnih nezgoda ili 26,59 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.Broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima u kojima je greška vozača neprilagođena brzina je 68, od ukupno 123 saobraćajne nezgode sa poginulim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: