{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Život ili brzina - odlučite sami"

S
22.5.2011. u 11:46
0
4
"Život ili brzina - odlučite sami"
0
"Život ili brzina - odlučite sami"
Auto-moto savez Republike Srpske /AMS RS/, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova i saobraćaja i veza RS, od 23. do 28. maja provodiće preventivnu akciju "Život ili brzina - odlučite sami", čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u kojima se neprilagođena brzina javlja kao najčešća greška.
Da bi uticali na svijest vozača, AMS RS, MUP i Ministarstvo saobraćaja i veza RS su snimili televizijski spot, koji će biti emitovan u sredstvima informisanja kako bi poruka stigla do svakog vozača u RS i BiH, i izradili letak, koji će auto-moto društva u saradnji sa pripadnicima policijskih stanica dijeliti vozačima.

Iz AMS RS upozoravaju da je neprilagođena i nepropisna brzina jedna od grešaka koja se često završava saobraćajnim nesrećama u kojima stradaju lica.

Neprilagođena brzina svake godine u svijetu odnosi više od 600.000 života. Na putevima RS-a u 2010. godini dogodile su se 9.732 saobraćajne nesreće, u kojima je živote izgubilo 139 učesnika u saobraćaju.

Neprilagođena brzina je uzrok 2 627 saobraćajnih nezgoda ili 26,59 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.Broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima u kojima je greška vozača neprilagođena brzina je 68, od ukupno 123 saobraćajne nezgode sa poginulim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: