Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uglavno i dalje policija u Sarajevu manje vise kao i prie,lovi vozace sa losim vozilima i eto sada pjesake.Dok za teskim kriminalcima i onim sto svakim danom rade protiv BIH ignorise.Nek se radi bilo sto. Ukrasti vozilo u Sarajevu je svakodnevnica kojoj se gotovo ne pridaje nikakav znacaj.Trebalobi njima odmah smanjiti platu,posle svakog ukradenog Automobila...................................
neka naplacuju kazne. ako vozac udari pjesaka koji je presao na scvenom onda je kriv vozac, a ne pjesak. seljaci koji su dosli u grad trebaju da se nauce osnovnim pravilima zivljenja u gradu a ne da nam namecu svoje fore iz raznih malih mjesta. zelite u sarajevu da zivite, e pa onda postujte pravila.
sara, važi i taj argument, ali ako ćemo već biti formalisti, onda da to budemo do kraja i da naplaćujemo ama baš svaki prekršaj i DA POLICIJA NE KRŠI ISTE PROPISE ZA KOJE NAPLAĆAJU KAZNU. Ovako je jednostavno apsurdno.
Zamislite kako je biti policajac. Vi svi imate pravo da prihvatate i jednu i drugu stranu, da imate svoje misljenje i da se izjasnjavate i pricate sta zelite. Oni to ne mogu! Oni su obicni cuvari lijeha i tumaci necije ideje.Jednostrani su i ne mogu imati svoje misljenje nego moraju slusati ko kerovi. Kada drzava naredi da se tuce narod oni ga tuku pa makar i njihova djeca bila medju masom. Oni nisu svijesni svoje nesvijesti!
i vozačima i pješacima, ali i građevinskim izvodžačima!
Slazem se da ne treba prelaziti na crvenom(mada i ja ponekad to uradim).Ali sa druge strane,policija je samo tu revnosna,a da se slucajno pojavi kakav krimos,ne bi ni prstom mrdnuli. Mene su jednom opljackali,ja odem u policiju sva u soku i pod stresom,a oni me tamo jos napadnu! Ziva istina....
ja sam jučer sa djetetom u naručju prelazila ulicu E. Šehivića na (na sred) označenom pješačkom prelazu kada nam je vozilo policije uredno prošlo ispred nosa, bez da nas su nas i primjetili. toliko... pih!
Na osnovu tvog komentara \"ko bi reko, student a tako glup??? nauci sta je semafor seljacino, pa se onda zali na policiju... \" osim poravopisnih gresaka, te prizemnih uvreda odajes dojam \"pravog\" Sarajlije....koji je jedva srednju skolu zavrsio, pa mu krivi ovi potencijalni akademski gradjani.... Sta ces... on \"seljacina\" akademik, ali zato ti urbani zanatlija.... Zivi s tim.
@zibsonite a šta misliš o tome da ja kao vozač prođem kroz crveno u 7 ujutro \"dok na vidiku nema nijednog auta\". morate shvatiti da su i pješaci učesnici u saobraćaju. e sad što svakoga nervira kad plati kaznu, to je nešto drugo. platim i ja, rondam, pomoći nema. da smo svi legalisti, bilo bi blagostanje. o opštem rasulu u državi i frustracijama onih koji koriste portal, možda nekom drugom prilikom.
Za sve vas koji tvrdite da su studnti trebali cekati zeleno svjetlo...hm, jesu. Ali izjave poput one da \"kaljaju obraz\" nase \"metropole\" \"provincijalskim ponasem.\"..get real! Ovo nije metropola, nije cak ni predgradje metropole. Ovo je kasaba. Oni koji misle drugacije, ocigledno da nisu bili juznije od Neuma, sjevernije od Orasja, zapadnije od Bihaca, pa ni istocnije od Foce. Da li je prekrsaj prelaziti za vrijeme trajanja crvenog svjetla? Naravno da jeste. ALI, ukoliko se slozimo da taj prekrsaj treba kaznjavati, kako je zakonom predvidjeno, onda ce se ionako priglupi drotovi samo tim baviti, jer je to lako zaradjen novac. I tako dok neko bude prelazio ulicu za vrijeme crvenog svjetla...ili tamo gdje nema obiljezenog pjesackog prelaza, bice kaznjen, dok ce dileri prodavati svoje narkotike na cosku (kao i do sad), voziti bjesna kola 150 km/h, pucacina u Boemima ce prolaziti nezapazeno, nozevi u tramvajima ce biti svakodnevnica. Jer, naravno...tu zakon ne vazi...
Za ove koji kažu kako su momci krivi što su prelazili na crveno jedno lagano MR.Š u PM. Zaustavio me policajac koji je uredno naplatio kaznu a razlog je, krenuo sam na zeleno koje se u toku mog prelaska promjenilo u crveno svjetlo. Ne vjerujete? Pa jedan novinar je radio reportažu o tome i pokazao kako on nije uspio preći bez nekog trčanja preko ceste za vrijeme dok je trajalo zeleno. Još pitam policajca, kako bolan mene kažnjavaš a auta ti kreću na žuto svjetlo. Kaže lik (citiram): \"Imaju pravo\"!?!? Gdje si ti akademiju završavao idiote jedan? Imaju pravo proći ukoliko se ne mogu bezbjedno zaustaviti a ni to naravno ne mogu. Lagano bih ja vas ukinuo jer ni onako ne služite ničemu, samo vas džaba plaćamo.
ko bi reko, student a tako glup??? nauci sta je semafor seljacino, pa se onda zali na policiju...
Toliko dugo im je trebalo da uvide da se saobracajni propisi ne postuju... Neko zaista dobro spava ili dzonja u nasoj dragoj policiji... Nazalost....
Huu, upravo to. Meni su isto tako u 7 ujutro prije par dana na Malti napisali nalog i to jer sam zaboga prešla preko one male ulice kod taksista što vodi prema Vilsonovom dok na vidiku nije bilo nijednog auta. A inače ako čekaš zeleno na tom semaforu auti ti dolaze iz dva pravca tako da je skoro pa nemoguće preći na zelenom za pješake. I da tragedija bude još veća kada sam izašla iz tramvaja na Marijnom Dvoru, vidjela sam policijaca kako prelazi na dva crevena svjetla i do na onom velikom prelazu od tramvajske do crkve. On je tako ugrozio saobraćaj neuporedivo više nego ja, ali on neće platiti kaznu. Oni krše iste one zakone koje implementiraju. Pa gdje je sad tu smisao? Slažem se da pješaci treba da plaćaju kaznu ako ugroze saobraćaj, ali naplatiti kaznu nekom u 7 ujutro dok nema nijednog vozila na cesti je čisti apsurd i punjenje budžeta. Sad svi trebamo da slikamo drotove koji se ne vežu u policijskom vozilu, pričaju na mobitele tokom voženje i prelaze na crvenom.
mene je jednom zaustavio policajac i popusio mi kurrac.