|

Pismo podrške sindikatu zdravstvenih radnika SBK-a

Pismo podrške sindikatu zdravstvenih radnika SBK-a
0
F
FENA
8.12.2010. u 10:39
0
komentara
0

dijeljenja
Pismo podrške sindikatu zdravstvenih radnika SBK-a Bajramović: Bezrezervna podrška
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović uputio je pismo podrške Sindikatu zdravstvenih radnika Srednjobosanskog kantona. U pismu navodi da s pažnjom prati njihovu borbu za ostvarivanje osnovnih radnih prava koja proizlaze iz kolektivnog ugovora.
"Nažalost, situacija je takva da u toj borbi sve češće moramo koristiti i posljednje sredstvo sindikalne borbe, a to je štrajk. Siguran sam da niste željeli da se situacija razvije u tom smjeru, ali ako nadležne institucije ne poštuju zakone i kolektivne ugovore, radnicima ne preostaje ništa drugo nego da stupe u štrajk", napisao je Bajramović.

Bajramović je u svoje i uime Saveza samostalnih sindikata BiH uputio bezrezervnu podršku u borbi za ostvarivanje njihovih prava, uz poruku da u tim nastojanjima ostanu zajedno "jer samo ako su jedinstveni mogu se suprotstaviti bezakonju i samovolji pojedinaca".

"Znajte da je Savez samostalnih sindikata BiH uz vas i da vam na raspolaganju stoji sa svim svojim stručnim kapacitetima", navedeno je u Bajramovićevom pismu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.