Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA je uništila obrazovanje. Prosječna ocjena učenika OŠ je preko 4. Sve su degradirali, umiješali su se u odabir čak i školskih odbora!!!
Hoce li se i u Sirokom testirati?
Sad cemo i ovo da radimo preko stele i kupujemo odgovore od komisije.
Ljudi misle da su zemljotresi neke božije kazne. Nadam se da su djeca pametnija
Kod nas postoji samo VISA test, provuci karticu i zapocni igricu high scool. Poyy
U jednom izvjestaju norveskog statistickog biroa iz 2015 godina pise da je te godine 72% djece u Norveskoj redovno za 3-4 godine zavrsilo srednju skolu. Ovaj prosjek za djecu, ciji su roditelji porijeklom iz BiH je za djevojcice 87%, a za djecake 85%.
Vlado505: Kako si dosao do te informacije da je je u BiH obrazovanje gore deset puta od onoga u zapadnoj Evropi. Kako se onda dogodi da stotine hiljada nasa djeca, koja u BiH npr. zavrse samo osnovnu ili srednju skolu u zemljama u EU, Skandinaviji, Australiji i USA, uspiju da tamo zavrse fakultete, koledje i steknu doktorate u odredjenim naukama. Ovo ne bi postigli da nisu imali dobro i kvalitetno obrazovanje u osnovnoj skoli u BiH.
Ovom sistemu ne odgovara da ima obrazovano stanovništvo.Već unaprijed je određeno ko ima tu privilegiju da se kvalitetno školuje.To su djeca tajkuna i sistemski budući poslušnici.Ostale se maltretira i ubija svaka želja za napretkom.Na državnim fakultetima se profesori prosto izživljavaju na studentima.
Nisam fakultetski obrazovan.Ali cisto sumnjam da prosvetni radnici mnogo vrijede.A ni dijeca nisu ok.Mislim super su oni ali kucno vaspitanje im i nije nesto narociti...Ne moze prosvetni radnik da vrijedi puno kada npr. zavrsi tri godine na nekom privatnom fakultetu pa se cetvrtu prebaci na drzavni!!!I danas sutra oni trebaju da uce dijecu a i sami se svercovali tokom skolovanja...
@banditforpresident Ovo sam ja napisao cisto iz poznavanja odredjenih osoba.Znam jednu uciteljicu nije silazila sa stolova.Isla tri godine na neki privatni fakultet (sinergija,5000KM godisnje) sve desetke.Prebacila se cetvrtu na drzavni,jedva je zavrsila...I sta ona sutra moze moje,tvoje,tudje da nauci?To je rupa u sistemu.A radi kao prosvetni radnik.A to je tuga.Ali ona je bar nesto fol i isla.Vidio si nedavno da su fakultete dobijali za 12 000KM u Bihacu.A to je vec raspad sistema...
@MAXMAX1569575412 zavrsio sam ETF i mogu reci da ti naucis dosta gluposti, medjutim sve sto sada radim naucio sam na poslu 2% znanja sa fakulteta koristim... niti sam ista znao kad sam zavrsio niti sam se susretao sa stvarima.. tako da mogu rec da je fakultet sranje ko i srednja skola
PRIKAŽI ODGOVORE (1)