Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PISA rezultati će nam reći gdje se nalazimo u svijetu u pogledu kvalitete obrazovanja. Moja procjena negdje ispred Afrike i iza Europe.
@Indigont. Optimistična ti je procjena...
Glavne oblasti u studiji: matematika, engleski, maternji jezik
kakvo je visokoskolsko, osnovno je jos i dobro.
Treba da testiraju i moje su testirali dijete i rezultati su da je za trgovacku skolu.Odmah sam znala dokle je doguro nas obrazovni sistem i ja sam poslusala ljude sa sela i po svom nahodjenu je upisala.Danas je bez ove trgovacke skole,ali akademski gradjanin sa kakvim takvim poslom .Toliko o procjeni
Sad će opet neuki i nadobudni roditelji: neće meni niko testirati dijete!
@imim. PISA testa se najviše boje roditelji i nastavnici. Šta da radim mila mati, izašli su rezultati...
Boze
ili cemo razvaliti ispite ko narodi ili popadati ko kruske... kod nas nema sredine
Apsurdno je da se na kraju skolske ocjene pojedinoj djeci prepravljaju ocjene i za nekoliko bodova dizu npr dijete koje treba proci dobrim prodje odlicnim .
kakav ispit imaju unaprijed pitanja.
Ovo ce biti jos jedna sramota za nas. Opet cemo biti na dnu ljestvice.
ja otkad znam za sebe PISALO se je u bih
Naša djeca pokusni kunići :) ma mrš!
@amanda1. Naša djeca pate zbog nakaradnog obrazovnog sistema, koji uopšte ne njeguje dječije sklonosti. U evropskim državama, od rane mladosti, dijete zna čime će se baviti. U time se potiče i zato se, prevashodno školuje. Zar ti ne bi volila da znaš sklonosti i nivo pismenosti svoga dijeteta u ovoj sljepačkoj državi, e da bi mogla na vrijeme reagovati?
@Sticenik Naravno, još jedan od projekata za koji će neko maznuti lovu. Statistika....moje dijete nije broj. U našoj zemlji je bitno da si guzonjin sin :) i dobro ćeš prosperirati. Znam mnogo primjera....evo recimo dijete jednog uvaženog profesora, skromnih intelektualnih potencijala (LMR) je završio Koledž i radi.....reagovat ću tako da svoje dijete usmjerim izvan ove rupe ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (23)
Niđe nikog na obrazovanju :)))
Ma ima.. nego se nema mnogo toga pametno reci.. ;-))) Znas ono kako kazu, nekada pametnije sutjeti... A ovo sve, nadati se dobru.. i da ce biti neke koristi za nasu djecu.. ;-)