Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ahmed Buric \"zakleti poklonik urbane kulture\"...HA, HA, HA!!!!
Nista novo Buricu, to o cemu ti pises je samo otrcana prica koja traje vec godinama. Ahmed je FGR (Fina Gradska Raja) a oni ne slusaju narodnjake ha ha ha.
Odlican tekst. A što se pojedinih komentara tiče...samo potvrdjuju ono o cemu Ahmed piše. Jadni li smo mi sa ovakvom strukturom stanovništva. Jadni!
E, moj Bure, da te barem kontaju...
Novu Godinu nisam slavila jer mi to i nije neki \"big deal\". Malo sam na TV-u gledala program ispred BBI centra, odspavala, ujutro pogledala novogodišnji koncert iz Beča, uz toplu čokoladu, onako u pidžami, a naveče u coloseum clubu uživala u koncertu Soulfingera. Na mojim kanalima za moju novu godinu ne pjevaju narodnjaci. Svakom svačije.
upravu si sve sto kazes,samo sto si napravio ogromnu fulu.Nasa narodna nije TURBOFOLK,seka,mica,pica,brena,bajrami i ostale seljoberke sa pinka,nasa narodna je SEVDALINKA,i to treba njegovati.To je ono sto \"narondo a kultura\" i na cemu nam mogu pozavidjeti mnogo vece nacije kao sto su ti njemci,ameri i mnogi drugi.
mene je bum,bum kalašnjikov asocirao na ne tako davne događaje 92 i nadalje, samo ne znam što li to? nikad pameti,izgleda,nećemo doći,ni mi ni naše komšije, bilo me stid,najiskrenije,kad sam na ekranu ugledala razularene srbe i pokojeg bošnjaka,kako u ekstazi urliču\"bum,bum ,kalašnjikov\", pade mi na um srebrenica,omarska,vukovar,ovčara...
Kada ćete, više, šrestati objavljivati tekstove ovog nadrianalitičara ?
e moj duxe...nit je ono na pinku narodna, nit ovaj autor clanka zna sta je narodna...ima fino tamo sta je narodna...gospodin Predrag Cune Gojkovic, recimo, gospodin Miroslav Ilic, recimo, gospodin Toma Zdravkovic, gospodin Vice Vukov i tako dalje...a imamo i recimo specificnu bosansku tradicionalnu muziku, ili sevdalinku. Dakle, prava narodna muzika pinka nije vidjela, tako da je glupo pricati o nekom prezivljavanju. Mislim, danas kad neko cuje nesto sa grand parade, moze sebi da postavi jednostavno pitanje, a to je: Koji su elementi narodne muzike u pjesmi, recimo, Seke Aleksic? Pa onda covjek shvati, aha, ubacena je neka muzicka podloga sa racunara, pa Boze, ta je muzika slicnija nekom elektro zanru, nego li narodnoj muzici. Pa vokalne sposobnosti su daleko od jedne recimo, Nade Mamule. Pa onda se zapitamo, a kako to da je na pinku narodna muzika, a istu pjeva jedan Toma Zdravkovic. JEL LJUDI VAMA FAKAT\' TO ISTO, PA DA TRPATE TO U JEDAN KOS????
Buricu,bure moje,nema gospode!Pobijeni i rastjerani 1918 a definitivno potpuno unisteni 1945.I sta onda?Onda se opanak popapucio,pa je taj isti kalasnjikov -KOS-Bregovic morao da izmislja \"chobanski rock\" jer su drugovi postali gospoda pa sramotra bilo reci da si seljak i da si iz opanka izasao.Danas vise nije nista sramota.konacno je drzava seljaka zazivili u skladu sa definicijama iz Marksovog kapitala
Svi kukate a gledate pink.Kod mene taj kanal ne postoji,a za pjevaljke,kakav narod takva muzika.
... a i smijesno je optuzivati Burica za \"Finu Gradsku Raju\", kao da bi njegov tekst namjerno bio napisan samo zbog toga, sto se samo brzim preletom teksta da utvrditi da nije tacno - ili opcija br. 2 (A SAD!!!): kao da bi to trebalo biti, je li, nesto ruzno!? Sto nije pis\'o konjima!!!
Oooo Yoda, kako da prokomentarisem sve ovo, vidi kako im je Bach smijesan, ubise se od veselja. A u Bachovo vrijeme nije bilo ni Cece, ni drugih, pa cak ni sirotinjske struje koju je Tesla napravio za sirotinju, pa da se slusa muzika, pa onda i gleda na TV-u, pazi (nije samo muzika) nego je uvijek i vazda bio samo Ton. Samo on. Kao sto se zna, a vazda se vala i znalo: Ton Ostaje - muzicari Prolaze!
Mene strasno nervira ovaj \"hiprtpametni\" lik,on sve zna,kultura,sport,muzika... LEVAT
Narodna muzika je prezivjela upravo zato sto je narodna. Ovo je Balkan i narodna ce se uvijek pjevati. Ne trebas se toga stidjeti Ahmede. Zlatibore pitaj Taru je i tvoje kao i svih nas. Amerikanci imaju svoj folk kao i Nijemci, Francuzi... Neka cvjeta hiljadu cvjetova a komplesasi koji se stide svojih korijena i porijekla nek slusaju ono sto su i njihovi preci- Mocarta, Baha, Sopena. :))))) Sretna Nova Buriću!
cuj sting za novu godinu hahahahhahaha
Svakom svoje Ahmo, tebi pink, meni Sting