Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ili je bolje da te zovem Emire Pilavdžiću!? Vidim braniš babuku svim sredstvima! Inače za neupućene, vlasnik PIK-a je sin od ovog vječnog direktora iznad, a kupi....ba su sinovi od Mufida Memije..tako ti je to u BiH! Babuke guraju sinčiće!
Kome ovaj prica bajke,pola intervjua je o tome kako je on uradiio nesto za VIK i za gradjane,majmun jedan ,samohvalisavost ga obuzima i pati od toga a zaboli njega za obican narod,kako ce penzioner podnijeti nova poskupljenja,kada ce uraditi izmjenu i popravku sistema,kada ce otpustiti visak radnika (njih ima sigurno,znam da u toku radnog vremena obilaze kafane i kladionice i ostala mjesta koja nemaju veze sa poslom,kada ce ugraditi zasebne vodomjere u stanove gdje ih nema ,tako da sada naplacuju pausalno,naplatim mu ja sve tako pausalno....po redu.....?I moze lista ici unedogled ali ce oni i dalje nama prodavati m..uda za bubrege i preko nasih ledja ostvariti svoje enormne zarade......samo U Bosni ovo moze proci....
pa bolan kakve plate niste normalni, čovjke je u pravu ako poštujete struku, jel zaista neko misli da će drugi direktor biti uspješniji , ma niste normalni majke mi, pustite se populizma i avazovih ubleha, malo realnosti i ništa više
Naravno da nema vode kad sve pare odose u place. Prema zvanicnim finansijkim izvjestajima troškovi zaposlenih u ViK-u u 2010. su 26,5 miliona KM. Broj zaposlenih 1000. Prosječni godišnji izdaci za platu zaposlenom 26,000 KM. Prosječni mjesečni izdaci po zaposlenom 2200 KM. Ustedite barem 6 miliona godisnje na troskovima zaposlenih, pa onda trazite pare od kantona i gradjana. S time da kad trazite od kantona, objasnite lijepo narodu, posredno je to opet od gradjana jer budzete pune gradjani, a ne Marsovci.
Samo me zanima da li je itko od ovih \"komentatora\" pročitao text.... Nema te vi pojma koliko je ovaj čovjek uradio za svoje radnike i neka je i tako i treba. A to ko je njegov sin i kakve ima veze on sa temom. To nema veze sa vodovodom .. Bolesnici ljubomorni, crknite u ljubomori i zavisti sto ste nesposobni. jer i u 30god sjedite sa tatom i mamom i pišete po forumima koji Vam oni plaćaju.
ko ovoga lopova više drži na funkciji
mamu li ti lopovsku. a sta si ti radio zadnjih 20 i kusur godina kad si znao da su problemi takvi i da se treba izdvajati za infrastrukturu? ama treba narod ovakvU BAGRU ufatiti negdje u mraku i ubit na mrtvo. ovo se ne moze vise rjesiti dobrim putem, nego lincovanjem, vjesanjem pa ce svaki direktor javne firme nije bitno iz koje je stranke razmisljati sta ce i kako raditi kada dode na tu poziciju.
Stamorno, dok nam komunjare prodaju drzavne firme koje smo mi izgradili Vi ovde raspravljate o platama u ViK-u. Zaista ne razumijem i ne znam kolika je prosjecna plata u ViK-u, ali isto tako znam da su tolike plate u opstinama gdje se apsolutno nista ne radi, u grasu u kojem opet mi \"gradjani\" ispastamo, u toplanama itd... Dokle ide ova gradjanska svijest i kada ovaj narod misli ustati za svoju drzavu, drzavu za koju su neki ljudi gubili ruke, noge, pa i zivote. Ne gine nam Egipat, Grcka itd..
blajzni mi kobas Vodonosaa.......ppk otvori sebi firmu i nabesaj sebi platu od 9000 KM.....kakav red? j.e.ba.a.o te tvoj fakultet....nemas ti ni srednje mamlaze
Odma da kazem da jesam radnik vodovoda i naravno da branim svoju firmu i direktora,i prvo sto se plata tice ja bi volio da jesu kako ovdje neki govore oko 2200 KM..Istina je naravno mnogo drugacija tako da ja sa SSS imam oko 1000 KM plate,naravno bez kredita,tako da mi se na racun svaki mjesec uplati u prosjeku oko 500 KM...Vidim da niko nespominje pa da kazem da se cijena vode nije mjenjala od 1997 godine kada je litar nafte bio ispod 1 KM a racun za struju u vodovodu bio 100k ...Sada imamo racun za struju 800.000 KM a za cijene goriva svi znamo koliko iznose..Nisam za povecanja naravno jer i ja sve te rezije moram placati kao i svi drugi ali mislim da vlada treba naci neka druga rijesenje..Ako su i vodovod i EP u istom vlasnistvu zasto se uopste ispostavljaju racuni za usluge tih firmi,mislim da bi se tu mogla napraviti znatna usteda a naravno i na drugim poljima ovo je samo jedan od primjera..Na kraju ipak mislim da treba ici odavde,nema nafake u ovoj zemlji.
Ovaj čovjek lupeta i laže. Nije riječi o regresu i Bajramlucima, pa to je konstatovala revizija u zvaničnom izvještaju. On govori o poskupljenju za 3-4 puta. Pa stvarno čovjek nije normlan. Ne može struja biti ravna izdatku za vodu. Sada je omjer 35-40%, toškova za vodu u odnosu na EE za četvoročlano domaćinstvo, voda paušalno po članu a struja prema brojilu. Kolika je njgova plata. Ako je manja od 4.000 neka kaže. Svi članovi uprave su sebi nabešali po 300KM dodatka. Novinar je prije intervjua trebao počitati revizorski izvještaj a ne puštati ovoga da priča kako on hoće!Voda je sada preskupa i nekvaliteta. On samo misli na plate a ne na kvalitet usluga. Odmah ga smjeniti vidi se da nema trunke odgovornosti!
Dao nama Bog jos ovakvih #Fikreta#, jer boljih nezasluzujemo. Izbori su demokratski, sami biramo svoje #Fikrete#.
Troškovi zaposlenih u ViK-u u 2010. 26miliona KM. Broj zaposlenih 1000. Prosječni godišnji izdaci za platu zaposlenom 26,000 KM. Prosječni mjesečni izdaci po zaposlenom 2200 KM.
Troškovi zaposlenih u ViK-u u 2010. 26miliona KM. Broj zaposlenih 1000. Prosječni godišnji izdaci za platu zaposlenom 26,000 KM. Prosječni mjesečni izdaci po zaposlenom 2200 KM.
Dobro ikako imamo vodu, s obzirom na to da nema padavina. Rijeke vise nisu rijeke nego potoci! Tek kad neceg nema, covjek vidi kolika je vrijednost toga. Imamo preskupu telefonsku pretplatu, na to svi šute, a voda je godinama najjeftinija. Cijene struje i plina svake godine rastu, na to niko nista!
ma mrs papcino papanska neces dati ostavku normala da neces dati jer nemozes naci bolje da nista ne radis a plata dobra cuj privatnicima mi kao zemlja koju hvala Bogu obiluje vodom da damo da nam najdragocijeniji resurs bez kojega nema zivota to je bolesno i pomisliti , a ovi lezillebovici neka samo pokusaju iza nove godine povecati vodu on je samo pocetak bio a vidjet ce tek pravi gnjev mase i sta je degenek nema vise kud doslo je do grla .