BiH
120

Pijani pripadnici Oružanih snaga BiH maltretirali ljekare u Trebinju

SRNA
Fotografija s postrojavanja OS BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija s postrojavanja OS BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Grupa pijanih pripadnika Oružanih snaga BiH verbalno su napali osoblje Službe hitne pomoći u Trebinju, izjavio je direktor trebinjskog Doma zdravlja Dragan Sorajić.

Sorajić je novinarima rekao da su u Službi hitne pomoći u ponedjeljak, 9. decembra, u 20:30 sati dobili poziv da se na benzinskoj pumpi na izlazu iz grada nalazi osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je ekipa otišla na mjesto događaja i konstatovala da je riječ o osobi u pijanom stanju.

"Kada je ekipa medicinskog osoblja zbrinula osobu u vozilo, iz susjedne kafane izašla je grupa uniformisanih osoba koje su verbalno vrijeđale ljekara i tehničare", kaže Sorajić i dodaje da te osobe odmah došle za njima u Službu hitne pomoći, gdje su slomili telefon.

Sorajić kaže da su pokušali da dođu i do Intenzivne njege gdje je bio smješten pacijent koga su zbrinuli i njihov drug koji je bio u alkoholisanom stanju i sa povredom, ali im to nije dozvoljeno, nakon čega su se razišli.

"Sreća je da niko nije tu noć povrijeđen, te da se sve završilo na strahu koji su pretrpjeli u Službi hitne pomoći", kaže Sorajić i dodaje da ranije nije bilo sličnih slučajeva.

Sorajić je dodao da je osoblje Službe hitne pomoći pozvalo policiju, ali da su pripanici Oružanih snaga BiH već bili otišli.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje Srni je potvrđeno da su su u ponedeljak u 20:30 sati evidentirali narušavanje javnog reda i mira u Službi hitne pomoći.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o pripadnicima deminerskog tima Oružanih snaga BiH iz Rajlovca koji su angažovani u Hercegovini na deminiranju.