|

PIC ponovo o ispunjavanju uslova za zatvaranje OHR-a

PIC ponovo o ispunjavanju uslova za zatvaranje OHR-a
0
S
SRNA
30.11.2010. u 13:43
0
komentara
0

dijeljenja
PIC ponovo o ispunjavanju uslova za zatvaranje OHR-a
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da će Vijeće za provođenje mira (PIC) danas i sutra razmotriti sva pitanja koja se tiču BiH, uključujući i ispunjavanje uslova i ciljeva za transformaciju OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU.
Incko je najavio da će domaće vlasti biti pozvane da ubrzaju proces ispunjavanja pet plus dva uslova i cilja i time ubrzaju proces transformacije OHR-a i odlazak visokog predstavnika.

"Prvi put su na sjednicu PIC-a pozvane i neke nevladine organizacije da nam daju svoje viđenje", rekao je Incko novinarima u Parlamentarnoj skupštini BiH, gdje je prisustvovao konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma.

Prema njegovim riječima, za večeras je predviđena radna večera na kojoj će biti razgovarano o situaciji u BiH i njenim mogućnostima na evropskom putu, a za sutra sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem.

Incko je dodao da predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović nije u mogućnosti da prisustvuje tom sastanku, jer predstavlja BiH na zasjedanju OEBS-a u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Visoki predstavnik je ponovio da je važna brzina formiranja vlasti u BiH nakon oktobarskih izbora, ali da je još važniji sadržaj koje će zastupati novi koalicioni partneri.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.