|

PIC nastavlja zasjedanje razgovorom sa članovima Predsjedništva BiH

PIC nastavlja zasjedanje razgovorom sa članovima Predsjedništva BiH
0
S
SRNA
1.12.2010. u 07:59
0
komentara
0

dijeljenja
PIC nastavlja zasjedanje razgovorom sa članovima Predsjedništva BiH Sjednica PIC-a (Foto: Arhiv)
Upravni odbor Vijeća za provođenje mira (PIK) danas će, u nastavku dvodnevnog zasjedanja, razgovarati u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH.
Članovi Predsjedništva BiH trebalo bi da PIC-u prenesu očekivanja u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća ministara, prijedlozima za budžet zajedničkih institucija BiH za narednu godinu, te kako namjeravaju podržati napredak na planu evroatlantskih integracija.

Sa članovima PIC-a razgovarat će hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, dok predsjedavajući Nebojša Radmanović boravi u Astani na zasjedanju OEBS-a.

Upravni odbor PIC-a počeo je sinoć u Sarajevu dvodnevnu sjednicu na kojoj će se razgovarati o prioritetima i izazovima sa kojima se BiH suočava, te o tome kako međunarodna zajednica može pomoći napretku u BiH.

Članovi PIC-a sinoć su razgovarali sa predstavnicima Transparency Internationala, Centara civilnih inicijativa i Spoljnopolitičke inicijative BiH.

PIC će, prema najavama, tokom novembarskog zasjedanja razmotriti napredak koji je BiH ostvarila na ispunjavanju pet ciljeva i dva uslova, a bit će riječi i o pitanjima državne i vojne imovine, ustavne reforme i uslova iz Evropskog partnerstva, uključujući i popis stanovništva u BiH.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko izjavio je ranije da PIC, na ovom prvom zasjedanju nakon opštih izbora u BiH, neće razmatrati pitanje zatvaranja OHR-a.

Zaključke, koje usvoji PIC, tokom poslijepodneva na konferencija za novinare saopštit će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i njegov prvi zamjenik i supervizor za Brčko Roderick Moore, a bit će objavljen i kominike.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.