|

PIC informisan o utvrđivanju Prijedloga budžeta

PIC informisan o utvrđivanju Prijedloga budžeta
0
S
SRNA
29.11.2012. u 20:32
6
komentara
0

dijeljenja
PIC informisan o utvrđivanju Prijedloga budžeta Sa večerašnje sjednice PIC-a
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je večeras da su politički direktori Vijeća za provedbu mira (PIC) informisani o tome da je Predsjedništvo BiH utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2013. godinu.
"Informisani smo da su Predsjedništvo i Vijeće ministra BiH utvrdili danas budžet i izgleda da će budžet za narednu godinu biti usvojen najbrže od Dejtona do danas", rekao je Inzko novinarima u Sarajevu.

On je naveo da je na sjednici PIC-a bilo riječi i o nekim drugim aktivnostima, dodajući da se sjednica nastavlja i sutra.

Inzko je rekao da su politički direktori PIC-a informisani i o tome kako predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i njegovi zamjenici, ministri finansija Nikola Špirić i vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija, gledaju na situaciju u BiH.

On je naveo da je večeras na sjednici Upravnog odbora PIC-a razmatrano i šta su vlasti u BiH do sada učinile, kao i rezultati razgovora predstavnika političkih partija sa komesarom za proširenje EU Stefanom Fuleom.

"Kada je riječ o pozitivnim pomacima, Bevanda je istakao šta je do sada učinjeno u smislu imenovanja. Nije bilo velike debate o tome, tako da smo se razišli ranije", rekao je Incko, dodajući da će sutra biti održana konferencija za novinare.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...